ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Κλοπές και διαρρήξεις σε οικισμούς και ξωκκλήσια της Δυτικής Λέσβου

Την ενίσχυση αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής ζητά με επιστολή του στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής ο αντιδήμαρχος Ερεσού - Αντίσσης Μιχάλης Ρούσσης

Αύξηση των περιστατικών κλοπών και διαρρήξεων, σε σπίτια απομακρυσμένων οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Ερεσού – Αντίσσης καθώς ξωκκλήσια των χωριών, παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής.

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» για τα περιστατικά αυτά, ο αντιδήμαρχος της περιοχής Μιχάλης Ρούσσης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι γενικότερα τα κρούσματα παραβατικότητας άρχισαν να πυκνώνουν τα τελευταία χρόνια μετά την υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Άντισσας και την μετατροπή του σε Αστυνομικό Σταθμό, ωστόσο πρόσθεσε προσφάτως το κακό έχει παραγίνει και ολοένα και πιο συχνά κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι έχουν πέσει θύματα κλοπών και διαρρήξεων.

«Τα χωριά της περιοχής μας έχουν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους και επιπλέον αρκετοί οικισμοί παραμένουν ακατοίκοιτοι το χειμώνα. Οι Αστυνομικοί του Σταθμού της Άντισσας καταβάλουν προσπάθεια να καλύψουν τις ανάγκες ωστόσο οι δυνάμεις τους δεν επαρκούν.

Το τελευταίο διάστημα, πολλοί συμπολίτες μας αναφέρουν ότι έχουν πέσει θύματα διαρρήξεων, κυρίως στα εξοχικά τους σπίτια που είναι κλειστά. Οι δράστες δεν κλέβουν κάτι ιδιαίτερο, αφού τα περισσότερα είναι άδεια και δεν έχουν μέσα πολύτιμα αντικείμενα, προκαλούν ωστόσο ζημιές και φθορές στα σπίτια, στις κλειδαριές και τα κουφώματα, για τις οποίες απαιτούνται αρκετά χρήματα για να αποκατασταθούν. Παράλληλα έχουμε και διαρρήξεις σε ξωκκλήσια της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ερεσού μέχρι την περιοχή του Σκαλοχωρίου».

Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Ρούσσης, απέστειλε έγγραφο στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής στο πλαίσιο του οποίου αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί και ζητά να ληφθούν μέτρα καλύτερης αστυνόμευσης της περιοχής.

«Στο έγγραφο αναφέρουμε ακόμη ότι τους καλοκαιρινούς μήνες, που ο πληθυσμός της ευρύτερης περιοχής πολλαπλασιάζεται, οι λιγοστές δυνάμεις του Αστυνομικού Σταθμού, δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο πρόβλημα που υπάρχει.

Ήδη μιλήσαμε με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Καλλονής για το θέμα και το επόμενο διάστημα μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μήθυμνας θα επιδιώξουμε να συναντηθούμε με τον προϊστάμενο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, τον Υποστράτηγο Ελ. Ντουρουντού, στον οποίον θα θέσουμε τους προβληματισμούς μας και θα ζητήσουμε να ενισχυθούν όσο γίνεται οι Αστυνομικοί Σταθμοί και τα Αστυνομικά Τμήματα της Δυτικής Λέσβου. Από την άλλη πλευρά θα πρέπει και οι ίδιοι οι συμπολίτες μας να συνεργαστούν με τις αρχές και με το Δήμο και να προχωρούν στις καταγγελίες που απαιτούνται όταν παρατηρούν περιστατικά παραβατικότητας», σημείωνει μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Ερεσού – ΑντίσσηςΠηγή stonisi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου