Κύκλωμα διακίνησης προσφύγων και μεταναστών που δρούσε στην Αττική και το οποίο είχε οργανώσει για τις 5.02.2021, τη μεταφορά 31 ατόμων από την Ελλάδα στην Ιταλία, εντοπίστηκε από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό τις απογευματινές ώρες της 05/02/2021, οι πρόσφυγες επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο στο σταθμό Λαρίσης Αττικής, με κατεύθυνση ακτή του Σουνίου, προκειμένου να τους παραλάβει από εκεί ιστιοφόρο σκάφος με σκοπό να τους μεταφέρει στις ιταλικές ακτές, έναντι αμοιβής.
Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, εντόπισαν το λεωφορείο, το οποίο αποβίβασε τους μετανάστες στην παραλία «Χάρακα» Κερατέας.

Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, συνέλαβαν τον 32χρονο οδηγό του λεωφορείου και τον 56χρονο συνοδηγό του, όπως και τους 31 πρόσφυγες. Επίσης κατασχέθηκε το λεωφορείο ως μέσο μεταφοράς των αλλοδαπών, ενώ το Λιμενικό διεξάγει έρευνες σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες, για εμπλοκή κι άλλων μελών στο κύκλωμα.


ΠΗΓΗ.   efsyn.gr