Τέλος σε κάθε συζήτηση για δημιουργία δομής ταυτοποίησης, καταγραφής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα πρότυπα της γειτονικής Σάμου, έβαλε το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου

Αρνητικό σε κάθε συζήτηση για δημιουργία δομής ταυτοποίησης, καταγραφής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα πρότυπα της Σάμου, είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Σκληρή ήττα για τον Δήμαρχο Χίου επεφύλασσε το δημοτικό συμβούλιο που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα . Την πρόταση του Δημάρχου για υπόδειξη νέας δομής μεταναστών στις Μπαμπακιές καταψήφισαν 29 δημοτικοί σύμβουλοι (ακόμα και της δικής του παράταξης) καθώς και παρατάξεων που προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ. Στην Χίο δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του κ. Μηταράκη όπως ειπώθηκε πολλάκις στο δημοτικό συμβούλιο. Οι παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο θεώρησαν την πρόταση ελλιπή χωρίς να κατοχυρώνει και να εξασφαλίζει αφενός την μικρή χωρητικότητα και αφετέρου τον ρόλο ως απλό κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα για το πρόσωπο του κ. Μηταράκη δεν είναι ιδιαιτέρως ευνοϊκό και όπως φαίνεται η Χίος στην αξιολόγηση του έργου του τον αφήνει μετεξεταστέο.

Υπενθυμίζουμε πως στην Μυτιλήνη πριν λίγες ημέρες η αποδοχή της δομής που σχεδιάζει το Υπουργείο πέρασε με οριακή πλειοψηφία.

Πηγή samos24.gr