Δεν αλλάζουν τα δεδομένα για τον διαγωνισμό πρόσληψης άλλων 800 Συνοριακών Φυλάκων, από τους οποίους οι 600 προορίζονται να αναλάβουν υπηρεσία στο νομό Έβρου, οι 100 στην Ροδόπη και οι υπόλοιποι 100 στην Καβάλα.

Δηλαδή και ο αριθμός όσων θα προσληφθούν θα είναι 800, από αυτούς οι 600 θα έρθουν στον Έβρο και μάλιστα όπως έγινε και με την πρόσληψη το 2020 των 400 που ήδη έχουν τοποθετηθεί και ανέλαβαν υπηρεσία στον Έβρο, θα υπάρχει και σε αυτόν ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ της ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ. Το μόνο που εξετάζεται και παραμένει “ανοιχτό”, είναι το όριο ηλικίας που θα ισχύσει για αυτόν το νέο διαγωνισμό. Αν δηλαδή παραμείνει στα 28 χρόνια ή θα αυξηθεί στα 32, όπως ζητούν τόσο οι συνδικαλιστικές Ενώσεις των αστυνομικών, με πρώτη την Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, αλλά και βουλευτές Έβρου της Ν.Δ, όπως ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος και ο Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Μάλιστα, επειδή ο τελευταίος και ως πρώην Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έχει εύκολα πρόσβαση στο αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αντί να κάνει Ερωτήσεις καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα επικαλούμενος δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ ή φήμες, να ενημερώνονταν τηλεφωνικά ώστε με την σειρά του να ενημερώσει όσους αγωνιούν για το συγκεκριμένο θέμα. Όχι μόνο των υποψήφιων για πρόσληψη, αλλά και των οικογενειών τους.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του Evros-news.gr από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα δεδομένα αυτή την στιγμή είναι:
  • Δεν αλλάζει ο αριθμός των 800 νέων Συνοριακών Φυλάκων που θα προσληφθούν και η κατανομή 600 στον Έβρο, 100 στη Ροδόπη και 100 στην Καβάλα.
  • Τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία και χρηματοδοτεί αυτές τις προσλήψεις, έχουν εξασφαλιστεί και δεσμευθεί.
  • Η καθυστέρηση οφείλεται αρχικά στο γεγονός ότι αυτή την στιγμή οι Σχολές Αστυφυλάκων σε Διδυμότειχο, Κομοτηνή, Ρέθυμνο είναι ακόμα γεμάτες από τους Αστυφύλακες που μέσω των Παννελαδικών εξετάσεων εισήχθησαν στην Ελληνική Αστυνομία και εκπαιδεύονται σε αυτές. Έτσι δεν υπάρχει χώρος για εκπαίδευση μαζικά του μεγάλου αριθμού των Συνοριοφυλάκων.
  • Υπάρχουν επιπλέον εμπόδια, λόγω του κορονοϊού και των μέτρων προφύλαξης που πρέπει να εφαρμόζονται, αφού μια υπερσυγκέντρωση αυτή την στιγμή στις Σχολές εκπαιδευόμενων, θα αποτελεί… υγειονομική “βόμβα”.
Υπενθυμίζουν ότι και πέρυσι, για την πρόσληψη των 400 Συνοριοφυλάκων, καθυστέρησε σημαντικά η ολοκλήρωση του διαγωνισμού λόγω κορονοϊού, με τις τεστ και τις άλλες εξετάσεις να ολοκληρώνονται το καλοκαίρι αντί της άνοιξης.
Δεν υπάρχει καμιά σχέση της καθυστέρησης και των φημών για μείωση του αριθμού των προσληφθέντων με τις καθολικές αντιδράσεις των Εβριτών για το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που θέλουν να κάνουν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και η Κυβέρνηση στο ΚΥΤ Φυλακίου Ορεστιάδας.

Καλό είναι λοιπόν κάποιοι, πόσο μάλλον όταν είναι θεσμικοί, όπως ο βουλευτής Τάσος Δημοσχάκης και μάλιστα πρώην Αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ, να μην… παίζουν με την αγωνία των νέων ανθρώπων που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό για πρόσληψη Συνοριοφυλάκων και των οικογενειών τους. Αντί υιοθετώντας εύκολα δημοσιεύματα ΜΜΕ, να αναλώνονται σε Ερωτήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, που μάλιστα θα καθυστερήσουν να απαντηθούν, έχουν τη δυνατότητα και την πρόσβαση να ζητούν τηλεφωνική (αν όχι δια ζώσης) ενημέρωση και με την σειρά τους υπεύθυνα και σοβαρά να κάνουν ανακοινώσεις με δελτία Τύπου.

Πηγή evros-news.gr