ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Πρώτο θέμα στο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ πρέπει να είναι η ένταξη του επαγγέλματος των αστυνομικών στην λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων


Την Τετάρτη 2-9-2020 συνεδριάζει η Επιτροπή Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου σε αυτήν έχουν λάβει διάφοροι φορείς προσκλήσεις για να συμμετέχουν και να αναπτύξουν τις απόψεις τους προκειμένου εξεταστεί το αίτημα τους για να συμπεριληφθούν στην λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνδικαλιστικοί φορείς της ΕΛ-ΑΣ δεν έχουν λάβει πρόσκληση για να συμμετέχουν στην επιτροπή.

Τα κυριότερα κριτήρια που βάζει η αρμόδια επιστημονικής επιτροπής για την ένταξη στα Β.Α.Ε. είναι:

α) Η θνησιμότητα ή το προσδόκιμο ζωής.

β) Η βαρύτητα και ανθυγιεινότητα, τα κυλιόμενα ωράρια εργασίας, κυρίως τα νυχτερινά, η έκθεση σε καρκινογόνες ουσίες, η έκθεση σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες και η έκθεση σε καυσαέρια.

γ) Ο επαγγελματικός κίνδυνος, τα επιδημιολογικά στοιχεία επαγγελματικών νοσημάτων και το εργασιακό άγχος.

Δυστυχώς όπως γνωρίζουμε όλοι, το επάγγελμα του αστυνομικού πληρεί και με το παραπάνω τα ως άνω κριτήρια.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι την 06-08-2015 είχε κατατεθεί ερώτηση στην βουλή των Ελλήνων προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από συνολικά δεκατέσσερις (14) βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όπου ζητούσαν την άμεση ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των Ασφαλισμένων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

https://www.poasy.gr/web/index.php?option=com_content&view=article&id=2482

Στο επικείμενο λοιπόν Πανελλαδικό Συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ως πρώτο θέμα στο διεκδικητικό πλαίσιο του συνεδρίου πρέπει να είναι η ένταξη του επαγγέλματος μας στην λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και ως προς τούτο πρέπει να εργαστεί με ενότητα η Ομοσπονδία μας.-

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου