Με επείγον σημερινό σήμα της η Europol ενημερώνει όλες τις χώρες της Ευρώπης ότι πρέπει να είναι σε αυξημένο συναγερμό για οργανωμένα κυκλώματα που πλαστογραφούν τεστ για Covid 19 που πρέπει να έχει μαζί του κάθε ταξιδιώτης πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.

Η Europol κάνει μάλιστα αναφορά σε τρεις χώρες όπου έχουν εξαρθρωθεί οργανωμένα κυκλώματα. Το πρώτο στη Γαλλία, ένα δεύτερο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου μάλιστα τα μέλη του κυκλώματα ζητούσαν 100 λίρες για να προμηθεύσουν τον πελάτη τους με αρνητικό τεστ, ενώ τον Δεκέμβριο είχε εντοπιστεί κύκλωμα πλαστογράφων από την ισπανική αστυνομία όπου πωλούσαν τα αρνητικά τεστ για 40 ευρώ.

Η Europol προειδοποιεί ότι οι πλαστογράφοι έχουν υψηλής ποιότητας εκτυπωτές και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας με τα οποία μπορούν να κατασκευάσουν έγγραφα που ούτε το πιο έμπειρο μάτι ενός ειδικού θα μπορούσε να εντοπίσει.

Οι αρχές ασφαλείας στην Ελλάδα έχουν τεθεί σε συναγερμό και έχει ζητηθεί να είναι σε επικοινωνία με τις υπόλοιπες αστυνομίες της Ευρώπης και ο έλεγχος που θα γίνεται να είναι λεπτομερείς σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή cnn.gr