ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Λαγονήσι: Περιπολικό με πλήρωμα ΔΙΑΣ λαμπάδιασε εν κινήσει επί της λεωφόρου Καλυβίων «Ανεπίτρεπτο την σωματική μας ακεραιότητα να την υποστηρίζει μόνον η Θεά Τύχη» (video)Το πλήρωμα της ΔΙΑΣ που επέβαινε στο περιπολικό πρόλαβε να απομακρυνθεί από το υπηρεσιακό όχημα, όταν ξέσπασε η φωτιά που επεκτάθηκε ακαριαία, ενώ πολίτες προσέτρεξαν σε συνδρομή για την κατάσβεση της φωτιάς
Το περιπολικό του ΑΤ Κερατέας, με πλήρωμα της ΔΙΑΣ, ήταν σε διάθεση περιπολίας όταν εν κινήσει επί της λεωφόρου Καλυβίων (15/02-21.00) ακινητοποιήθηκε καθώς εκδηλώθηκε φωτιά στη μηχανή του και άμεσα επεκτάθηκε στο υπηρεσιακό όχημα. Το ένστολο πλήρωμα πρόλαβε να απομακρυνθεί έγκαιρα, ενώ πολίτες οι οποίοι βρέθηκαν αυτόπτες μάρτυρες, προσέτρεξαν σε συνδρομή με πυροσβεστήρες από παρακείμενο κατάστημα στην κατάσβεση της φωτιάς.

Εκτιμάται ότι η φωτιά προκλήθηκε εξαιτίας μηχανικής βλάβης, καθώς το κλιματιστικό του οχήματος ήταν σε λειτουργία από νωρίς καθώς οι εξωτερική θερμοκρασία ήταν εξαιρετικά χαμηλή, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληττε από νωρίς και την περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Το περιστατικό με το υπηρεσιακό όχημα το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες εν κινήσει, επαναφέρει το θέμα που έχουν κατά καιρούς επισημάνει συνδικαλιστικές Ενώσεις των Αστυνομικών, καθώς παρά το γεγονός ότι η ΕΛΑΣ πρόσφατα προμηθεύτηκε μεγάλο αριθμό υπηρεσιακών οχημάτων, υπάρχουν ακόμα υπηρεσίες τα πληρώματα των οποίων εξακολουθούν να κάνουν χρήση απαρχαιωμένων περιπολικών.

«Ανεπίτρεπτο την σωματική μας ακεραιότητα να την υποστηρίζει μόνον η Θεά Τύχη»

Με αφορμή την εκδήλωση πυρκαγιάς σε υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ εν κινήσει στη Λ.Καλυβιων, σχόλιο του Γραμματέα του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ

Όπως επισημαίνει ο Χρήστος Συνδρεβέλης, «Η κατάσταση των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ , παρά τις προσπάθειες που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα, και αφορούν την μερική ανανέωσή του στόλου, δεν θα μπορούσαμε να πούμε σε καμία περίπτωση, ότι είναι η ιδανική ή πρέπουσα ,αυτή δηλαδή που αρμόζει στούς συναδέλφους μας ,για να επιτελούν το λειτούργημά τους.

Η πολιτεία οφείλει να κατανοήσει την ανάγκή για ολική ανανέωση του στόλου της ΕΛ.ΑΣ και άμεση απόσυρση όλων εκείνων των υπηρεσιακών οχημάτων ,που μόνο κίνδυνο εγκυμονούν για τίς ζωές των συναδέλφων μας.

15.2.21 και βραδυνές ώρες στην περιοχή Λαγονησίου στα Καλύβια Αττικήςβραδυνές ώρες στην περιοχή Λαγονησίου στα Καλύβια Αττικής για άλλη μια φορά γίναμε στο ίδιο έργο θεατές… υπηρεσιακό όχημα να “λαμπαδιάζει” εν ώρα υπηρεσίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κίνδυνο που ενέχει η έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού για το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ , αλλά και τίς ευθύνες που πρέπει να βαρύνουν τους αρμοδίους !!!!!
Ευτυχώς οι συναδελφοί μας ειναι καλά στην υγεία τους … αλλά την υγεία και την σωματική ακεραιότητα αυτών που επιχειρούν για την προστασία του Πολίτη ειναι ανεπιτρεπτό να την” υποστηρίζει” μόνον η “Θεά Τύχη”!!!!»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου