ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021

Μηταράκης στο «Θέμα 104,6»: Ουσιαστικά μηδενικές οι μεταναστευτικές ροές

Ο υπουργός Μετανάστευσης είπε ότι είτε με το πρόγραμμα μετεγκατάστασης είτε με απελάσεις ή εθελούσια επιστροφή, έχει επέλθει αποσυμφόρηση στις δομές φιλοξενίας μεταναστών.

Μείωση 90% καταγράφουν το '21 οι μεταναστευτικές ροές στη χώρα μας, συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του '20, δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως είπε, οι ροές είναι πλέον ουσιαστικά μηδενικές, αποδίδοντας αυτή την εξέλιξη στην αυστηρή φύλαξη των συνόρων. Επιπλέον, σημείωσε πως ήδη έχει επιτευχθεί αποσυμφόρηση των νησιών - είτε με το πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, είτε με απελάσεις και εθελούσια επιστροφή. Μιλώντας με αριθμούς, εξήγησε ότι 11.500 μετανάστες έχουν φύγει από τη χώρα μας, ενώ από 92.000 που διέμεναν σε δομές φιλοξενίας σε όλη την χώρα, πλέον έχουν απομείνει περίπου 60 χιλιάδες.

Ο υπουργός ανέφερε ότι ο εμβολιασμός στις δομές διεξάγεται κανονικά με τα γνωστά ηλικιακά κριτήρια, που ισχύουν για όλους στην χώρα μας, χωρίς διακρίσεις.

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη

Πηγή protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου