ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021

Τιμήθηκαν οι ήρωες αστυνομικοί που έσωσαν 13χρονη από αυτοκτονία

Συγκινητική τελετή βράβευσης στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας των τριών αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ που επιδεικνύοντας απέραντη ψυχραιμία και με κατάλληλες ενέργειες, έσωσαν 13χρονη Βολιώτισσα που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από πεζογέφυρα στον Περιφερειακό δρόμο του Βόλου, στο ύψος της Αγίας Παρασκευής.

Πρόκειται για τους Αποστόλη Κουσιαλάκη, Αχιλλέα Καραμπουτάκη και Μάρκο Μάκαρη. Η βράβευσης των τριών αστυνομικών -ηρώων έγινε σήμερα το μεσημέρι, από τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας, Βασίλη Καραϊσκο, ενώ παρέστη και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, καθώς και οι γονείς της 13χρονης και η ίδια η κοπέλα.

Υπενθυμίζεται ότι, η 13χρονη Βολιώτισσα στις 14 Απριλίου 2019 στη 1 το μεσημέρι, επιχείρησε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από γέφυρα στην περιφερειακή οδό στο ύψος της Αγίας Παρασκευής. Οι τρεις αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή και έσπευσαν στο σημείο, έφτιαξαν με τα χέρια τους πλέγμα προστασίας και έσωσαν από βέβαιο θάνατο τη νεαρή κοπέλα που έπεφτε από τη γέφυρα στο κενό.

Στη σημερινή τελετή βράβευσης τους ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, επεσήμανε πως σήμερα είναι μία λαμπρή ημέρα για την Αστυνομία, εξήρε την πράξη των τριών αστυνομικών της ΔΙΑΣ και τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «δημιουργήσαμε αστυνομικούς ανθρώπους -κοσμήματα που βρίσκονται πάντα δίπλα στον πολίτη».

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης οι γονείς της 13χρονης δώρισαν στην Αστυνομική Διεύθυνση είδη ένδυσης. Ο πατέρας της κοπέλας χαρακτήρισε τους τρεις αστυνομικούς ως ήρωες και φύλακες -αγγέλους για το παιδί της και τόνισε πως χάρη σε αυτούς σήμερα την έχει δίπλα του. Η μητέρα της μικρής, συγκινημένη, ευχαρίστησε τους αστυνομικούς που χάρη σε αυτούς «σήμερα μπορεί και αγκαλιάζει την κόρη της», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, στον σύντομο χαιρετισμό του έκανε λόγο για διπλό παράδειγμα που δίνει το συγκεκριμένο συμβάν. Το πρώτο η αυταπάρνηση και ο ηρωισμός που επέδειξαν οι αστυνομικοί και το δεύτερο η αναγνώριση από μέρους των γονιών της ηρωικής πράξης των αστυνομικών.

Η τελετή έκλεισε με την απονομή των βραβείων στους τρεις αστυνομικούς και την προσφορά δώρων από τον κ. Καραϊσκο, στον πατέρα της 13χρονης μίας εικόνας του Αγίου Διονυσίου και στην 13χρονη μίας ποιητικής συλλογής της Μαίρης Γαβαλά -Τσακνάκη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου