Μετά το πέρας της έρευνας, ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός 38χρονου πατέρα ο οποίος μαζί με τον 14χρονο γιό του και άλλα άτομα φέρονται ότι συμμετείχαν σε επεισόδιο, στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Ποινική δίωξη για πέντε πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος ενός 38χρονου, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για την ρατσιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε δομή ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο κατηγορούμενος οποίος φέρεται ότι διάπραξε αδικήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, μαζί με τον 14χρονο γιό του και άλλα άτομα, παραπέμφθηκε σε δίκη.

Συγκεκριμένα διώκεται για: 

Επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, κατά συρροή. 

Διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης περιουσίας, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ο 38χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και ορίστηκε δικάσιμος στα μέσα Δεκεμβρίου 2021.
Για τον 14χρονο ο εισαγγελέας μελετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, αλλά ακόμα δεν έχει ασκήσει ποινική δίωξη εις βάρος του, όπως ανέφερε δικαστική πηγή στο GRTimes.

Το περιστατικό σημειώθηκε, στις 26 Δεκεμβρίου 2020, στη δομή ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων και οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και συνέλαβαν τον πατέρα και τον γιό του για τη συμμετοχή τους στο επεισόδιο. Τις επόμενες μέρες, ο 38χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αλλά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να ασκηθεί ποινική δίωξη καθώς η αρμόδια εισαγγελέας ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Ο 14χρονος γιος και ένας 15χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε συλληφθεί ύστερα από μήνυση του 38χρονου , αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω ανηλικότητας, χωρίς να προσαχθούν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Αυτή η επίθεση προκάλεσε και την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Η αρμόδια αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου για θέματα ρατσιστικής βίας ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης δέχτηκε καταγγελία που έλεγε ότι: Στις 26 Δεκεμβρίου 2020, περίπου 12 άτομα συγκεντρώθηκαν εξωτερικά της δομής και ακολούθως πέντε εξ’ αυτών εισήλθαν στο προαύλιο και διαπληκτίστηκαν με πέντε ανήλικους φιλοξενούμενους, ενώ αναφέρθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός τεσσάρων νεαρών αλλοδαπών. 

Η δομή λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος.


ΠΗΓΗ    uniformnews.gr