Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του focustonevro.gr (δείτε εδώ) που έκανε λόγο για κινητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας λόγω αυξημένου κύματος απόπειρας εισόδου μέσω του ποταμού Έβρου Τούρκων πολιτών που θεωρούνται αντικαθεστωτικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την νύχτα της 25ης προς ξημερώματα 26ης του Μάρτη πραγματοποιήθηκε στον Έβρο ποταμό αστυνομική επιχείρηση με σκοπό την σύλληψη διακινητών οι οποίοι θα μετέφεραν Τούρκους πολίτες διωκόμενους από το καθεστώς της γείτονας χώρας.

Πιο συγκεκριμένα η Ομάδα Αντιμετώπισης Παράνομης Μετανάστευσης σε συνεργασία με την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος του Τ.Σ.Φ. Φερών μετά από αξιοποίηση πληροφοριών έστησαν οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην οριογραμμή πλησίον του τελωνείου Κήπων, για την σύλληψη Τούρκων διακινητών οι οποίοι θα μετέφεραν Τούρκους αντικαθεστωτικούς πολίτες από την Τουρκική στην Ελληνική όχθη.
Οι αστυνομικοί από νωρίς το βράδυ είχαν στήσει ενέδρες στο συγκεκριμένο σημείο που θα πραγματοποιούνταν η διακίνηση, όπως επίσης πλησίον εντός του ποταμού βρισκόταν πλήρως επανδρωμένο αστυνομικό σκάφος.
Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και συγκεκριμένα στις 5:30 εμφανίστηκαν στην απέναντι όχθη του ποταμού δύο άνθρωποι. Αυτοί αφού βεβαιώθηκαν πως δεν υπάρχει αστυνομική παρουσία στην Ελληνική όχθη, έφεραν στο ποτάμι μια φουσκωτή βάρκα, πήραν από ένα κουπί, μπήκαν στην βάρκα και έκαναν νόημα σε άλλους 4 ανθρώπους που βρισκόταν κρυμμένοι μέσα στην βλάστηση να επιβιβαστούν και αυτοί.
Έπειτα ξεκίνησαν το κουπί και την πορεία τους προς την Ελληνική όχθη.
Να σημειωθεί πως τα νερά του ποταμού είναι πολύ ορμητικά και μεταφέρουν πολλά φερτά υλικά λόγω των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών.
Ευρισκόμενοι λοιπόν περίπου στην μέση του ποταμού τους χτύπησε ένας κορμός ενός δέντρου και τρύπησε η βάρκα!!!
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι οδηγοί – διακινητές να χάσουν τον έλεγχο της η οποία κινούνταν ανεξέλεγκτα προς την Ελληνική όχθη ενώ ταυτόχρονα έχανε τον αέρα και άρχισε να μπάζει νερά.
Αμέσως οι ενέδρες των αστυνομικών οι οποίοι είχαν άμεση οπτική επαφή με το περιστατικό ειδοποίησαν το αστυνομικό σκάφος να επέμβει.
Εντός λίγων δευτερολέπτων το αστυνομικό σκάφος έφτασε στο σημείο, εντόπισε την βάρκα και την προσέγγισε ενώ αυτή βρισκόταν σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από την Ελληνική όχθη.
Οι αστυνομικοί διέσωσαν τους τέσσερις διακινούμενους και τους δυο διακινητές βάζοντας τους άμεσα στο αστυνομικό σκάφος και μεταφέροντας τους στην Ελληνική όχθη για να τους παραλάβουν οι οι συνάδελφοί τους που βρισκόταν στις ενέδρες και να τους δώσουν όποια βοήθεια χρειάζονται.
Να σημειωθεί πως όλοι οι επιβαίνοντες της πλαστικής βάρκας είχαν βραχεί και πέραν του ότι κινδύνευαν να πνιγούν, διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο για υποθερμία καθώς η θερμοκρασία εκείνη την στιγμή βρισκόταν στον -1 βαθμό κελσίου.
Προκύπτει λοιπόν πως χωρίς την παρουσία και την άμεση επέμβαση των αστυνομικών και οι έξι άνθρωποι διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο της ζωής τους.
Οι δύο διακινητές προέκυψε πως είναι Τούρκοι, όπως επίσης και οι διακινούμενοι είναι μια οικογένεια Τούρκων με δύο ανήλικα κορίτσια 11 και 16 ετών!!!
Η υπόθεση ήδη έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Πηγή focustonevro.gr