Με την μετακίνηση του διοικητή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., την τοποθέτηση παλιών και έμπειρων αξιωματικών επικεφαλής της ΔΡΑΣΗ και τον αυτόνομο συντονισμό από ξεχωριστή συχνότητα του Κέντρου Επιχειρήσεων, των ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ, προσπαθεί η Κατεχάκη να μαζέψει την εικόνα που αποκαλύφθηκε μετά τα γεγονότα τις Νέας Σμύρνης.

Χθες αργά το βράδυ ο Αστυνομικός Διεύθυντης Γιάννης Τριαντάφυλλος, από διοικητής της ΔΙ.ΑΣ. βρέθηκε συντονιστής στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ενώ τρείς Αστυνόμοι και πέντε Υπαστυνόμοι από την Άμεση Δράση αναλαμβάνουν επικεφαλής των ομάδων της ΔΡΑΣΗ. Οι αλλαγές αυτές γίνονται έτσι ώστε να ελέγχονται οι άνδρες της ομάδας αυτής που απ ότι αποδείχθηκε την νύχτα των εκτεταμένων επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, έδρασαν με υπέρμετρη βία και αντιεπαγγελματικά.

Στο μεταξύ δημιουργείται νέα “θέση εκφωνητή” στο Κέντρο Επικοινωνιών της Ασφάλειας, ο οποίος θα έχει αποκλειστική αρμοδιότητα των ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ, έτσι ώστε να ην …διαχέονται οι ευθύνες σε περιπτώσεις που παρατηρούνται συμπεριφορές ανάλογες με αυτές στη Νέα Σμύρνη.

Το πρόβλημα βέβαια ουσιαστικά παραμένει αφού παρόλο που η ΔΡΑΣΗ διοικητικά υπάγεται στην Ασφάλεια, η διαχείριση της γίνεται από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, από την στιγμή που χρησιμοποιείται σε συγκεντρώσεις και συγκρούσεις με διαδηλωτές, παράλληλα με τα ΜΑΤ.


ΠΗΓΗ   astinomiko.gr