Το δικό του «μήνυμα» έστειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, για τη συμβολή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6 ρίχτερ στην Ελασσόνα.
Ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος με ανάρτηση που έκανε στο Twitter δήλωσε ότι: 

«Στις δύσκολες περιστάσεις οι Ένοπλες Δυνάμεις αποδεικνύουν με πράξεις ότι βρίσκονται στο πλευρό της κοινωνίας. Με απόφαση της κυβέρνησης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μεταβαίνει στην Ελασσόνα όπου σημειώθηκε ο σεισμός να συνδράμει στην αρωγή και υποστήριξη των κατοίκων».



Υπενθυμίζεται ότι τρία ελικόπτερα τύπου UH-1H του Στρατού Ξηράς πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από τη σεισμόπληκτη περιοχή της Ελασσόνας προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές. 

Όπως πληροφορείται το ΟnAlert στην περιοχή αναμένεται να μεταβεί και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος για να έχει εικόνα των ζημιών και της βοήθειας που απαιτείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Σε ετοιμότητα βρίσκονται επίσης τα πεζοπόρα τμήματα «Δευκαλίων» του Στρατού Ξηράς για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ενώ σε άμεση διαθεσιμότητα βρίσκονται , σκηνές, μηχανήματα και κινητά μαγειρεία αν απαιτηθούν από την Πολιτική Προστασία.


ΠΗΓΗ   onalert.gr