Κάποτε ένας παλιός συνάδελφος μου είπε να εχω τρεις (3) κανόνες στην υπηρεσιακή μου ζωή, 

πρώτον: να τιμάω την στολή που φοράω, γιατί κάποιοι έχουν ματώσει για αυτήν, 

δεύτερον: στο δρόμο είμαι εγώ και ο συνάδελφος μου, ο ένας πρέπει να προσέχει τον άλλον 

και τρίτον : ότι κάνω πάνω στην δουλειά να το κάνω για τα πιστεύω μου, χωρίς να περιμένω ευχαριστώ.

Δυστυχώς πολλοι αστυνομικοί έχουν απογοητευτεί από την απαξίωση που υφίσταται η δουλεία τους στις μέρες μας. Δεκάδες site υπάρχουν στο ελληνικό χώρο, που στα άρθρα τους βλέπουμε την σύγχρονη μορφή δημαγωγίας. Η αστυνομία κατά καιρούς έχει απασχολήσει για τους λάθος λόγους αυτά τα site, ποια είναι όμως η πραγματικότητα; 

Κάθε χρόνο υπάρχουν καμιά δεκαριά, ίσως και κάτι παραπάνω γεγονότα, που αστυνομικοί εμπλέκονται σε κατακριτέα περιστατικά ή από λάθος-αμέλια ή από δόλο. 

Κανένα δάχτυλο του χεριού δεν είναι το ίδιο και σε καμία μα καμία δουλειά, ιδεολογία και θρησκεία δεν είναι όλοι άγιοι. Και ενώ τα άσχημα περιστατικά αναδημοσιεύονται συνέχεια, οι δεκάδες καθημερινές επιτυχίες των ενστόλων, κατά των κλεφτών, των εμπόρων ναρκωτικών των ληστών των βιαστών, αλλά και η πιο βουβή δουλειά που γίνεται, οι συλλήψεις των μεθυσμένων οδηγών, απατεώνων, τσαμπουκαδών, ζωοκτονών, φασιστών, ρατσιστών, μπαχαλάκηδων και πόσων άλλων παρανόμων του Ποινικού Κώδικα πού συλλαμβάνονται καθημερινά, περνάνε στα ψιλά γράμματα ή δεν αναφέρονται καθόλου. 

Η αστυνομία για μας που την υπηρετούμε, είναι αυτές οι επιτυχίες, οι καθημερινές, οι δεκάδες, και όχι ότι πουλάνε οι δημαγωγοί. Υπάρχουν χιλιάδες καλοί αστυνομικοί, υπάρχουν χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιτυχίες κάθε χρόνο. Μας φτάνει που το ξέρουμε εμείς και όσοι μας χρειαστήκανε!!! 


 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FB ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΝΑΒΑΡΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ  BORDERNEWS.GR