Με αφορμή τις επικρίσεις και τα σχόλια για το επεισόδιο με τους Ειδικούς Φρουρούς της ΔΙ.ΑΣ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, από αστυνομικό της ΕΛΑΣ, με εμπειρία και έτη σε μάχιμες υπηρεσίες

«Αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί πρέπει ΟΛΑ τα παράλληλα θέματα που «τρέχουν» στην κοινωνία μας, να τα κοιτάζουμε πρώτα αυτοτελώς το καθένα, και ύστερα να περνάμε σε μια πιο συνθέτη άποψη, αποφεύγοντας τις γενικεύσεις και τους «αφορισμούς»

– Πρώτα από όλα έχεις έναν κόσμο που έχει κουραστεί ΔΙΚΑΙΩΣ από όλα αυτά. Δεν γίνεται να γονατίζει ο κόσμος οικονομικά και ψυχικά για μήνες και να παρατείνεις την ταλαιπωρία του ΧΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ αριστεροαναρχικά στοιχεία ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ τις πορείες τους, επειδή είσαι ΑΤΟΛΜΟΣ και επειδή φοβάσαι μην βγει κανένα «κακο βίντεο» και σε χαρακτηρίσουν. Πολιτικά.

(20.000 έξω από το εφετείο για την δίκη της ΧΑ, και σχεδόν καθημερινά πορείες για τον Κουφοντίνα και για το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των Πανεπιστημίων)

-Δεύτερον, δεν γίνεται να βάζεις πάντα την αστυνομία να βγάζει το φίδι από την τρύπα για να καλύψει την δική σου ΠΟΛΙΤΙΚΗ ανεπάρκεια. Η δουλειά της Αστυνομίας δεν είναι «ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ» ούτε να είναι απέναντι από τον κόσμο. Εφόσον αναλαμβάνεις μια πολιτική στάση, να φροντίσεις να είσαι ΕΣΥ αυτος που θα φταίει, και να εισπράξεις ΕΣΥ το κόστος, και όχι να στρέφεις τους πολίτες εναντίων των αστυνομικών για να βγεις ΕΣΥ λάδι.

Και τα πράγματα είναι απλά: Εισπράττεις ΕΣΥ το κόστος , ΜΟΝΟ όταν απαγορεύεις τις συγκεντρώσεις και τις ΔΙΑΛΥΕΙΣ (λόγω COVID). Σε ολες τις άλλες περιπτώσεις, προσπαθώντας καθυστερημένα να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα (συνέπειες των διαδηλώσεων/συγκεντρώσεων) με ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, το κόστος το εισπράττει η Ελληνική Αστυνομία.
Με κόστος στην Δημοκρατία μας βέβαια. 

Γιατί ο φύλακας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είναι η ΕΛ.ΑΣ.

Αν μια μέρα η Αστυνομία αποτύχει να «φέρει βόλτα» τον κόσμο που επι δεκαετίες δυναμιτίζετε και στρέφετε εναντίον της, θα βγει ο Στρατός. Άρα αυτομάτως, παύει και η Δημοκρατία.Άρα, δεν βλάπτεται μόνο ο πολίτης και η Ελληνική Αστυνομία, αλλά και η Δημοκρατία.

Πάμε τώρα και στα πρακτικά, για τους «πονηρούς» …

Πρώτο πρακτικό θέμα: 300ρι , ή όχι;;

Πιο πολλοί διαμαρτύρονται για την Αστυνομία ότι ΔΕΝ κάνει δουλειά και δεν κόβει πρόστιμα, παρά για το ότι κόβει πρόστιμα. Όποιος έχει άλλη άποψη, και νομίζει ότι η αστυνομία ξεσκίστηκε να μοιράζει πρόστιμα, μπορεί να κατέβει στον δρόμο να δει αν είναι (και που είναι) οι μάσκες. Και για όσους λένε ότι οι αστυνομικοί κάνουνε παράβαση καθηκοντος επειδή δεν σκυλιάσανε να μοιράζουνε 300ρια δεξιά και αριστερά, επειδή πχ καποιος την κατέβασε για λίγο να πάρει μια ανάσα, η επειδή έβγαλε μια βόλτα το παιδί του με το καροτσάκι να πάρει λίγο αέρα να γνωρίζουν ότι μια από τις ΑΡΧΕΣ που περιγράφονται στον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ είναι και η λεγόμενη «ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΟΙΚΕΙΑΣ» … Η αστυνομία οφείλει να είναι δίπλα στους πολίτες και να επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στους αδυνάμους… Τροφή για σκέψη…

Δεύτερο πρακτικό θέμα για αυτους που το κάνουν από μαγκιά-ιδεολογία και πραγματική απείθεια :

Τι κάνει η Αστυνομία σε αυτούς που διαπράττουν αντίσταση/ απείθεια ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ , που ενισχύουν ηθικά τον παραβάτη να συνεχίσει, ενώ ταυτόχρονα παρενοχλούν τον Αστυνομικό που προσπαθεί να κάνει το σωστό, ώστε να μην έχει πειθαρχικές συνέπειες.

Ένα ένα λοιπόν: αυτός που αρνείται να δώσει στοιχεία και γενικά να συνεργαστεί σε όλες της αστυνομίες του κόσμου συλλαμβάνεται: Εάν αντιστέκεται της σύλληψης, συλλαμβάνεται με την ΒΙΑ.

Εάν κάποιος θέλει να γελοιοποιήσει έναν Αστυνομικό, μπορεί εύκολα να το κάνει γιατί η αντίσταση στην χειροπέδηση μπορεί να διαρκέσει πολύ , ακόμη και με πολλά άτομα ΕΑΝ δεν χρησιμοποιηθεί η νόμιμη , απολύτως αναγκαία βία, μέχρι να μπει η χειροπέδα.

Παράνομη είναι η βία όταν συμβαίνει ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ή όταν συμβαίνει ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΠΕΔΗΣΗ.

Η πιο δημοφιλής τεχνική με την ελάχιστη βία η οποία διδάσκεται σε όλες τις Αστυνομίες του κόσμου για χειροπέδιση σε κάποιον που αντιστέκεται είναι αυτή που χρησιμοποιήθηκε παρατεταμένα και ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ λάθος τρόπο στον σβέρκο του Φλόϊντ. (Για όσους δεν γνωρίζουν είναι η τεχνική που ρίχνει ο αστυνομικός ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ κάποιο από το βάρος του με το ένα γόνατο στον αυχένα)

Είναι σωστή τεχνική, χρησιμοποιήθηκε από κάποιον κακό άνθρωπο με λαθος τρόπο στην Αμερική, όποτε ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ πλέον σαν εικόνα , αν και είναι η ενδεδειγμένη τεχνική που διδάσκεται παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα στους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί είναι οι μόνοι που ΥΠΕΡΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ από την αρχή της πανδημίας παίρνοντας τα ίδια ακριβώς λεφτά σε αντίθεση με τους άλλους κλάδους υγειονομικοί και λοιποί , οι οποίοι πήραν έστω ένα επίδομα συμβολικά.

Αυτά είχα να πω, όποιος έχει μυαλό τα σκέφτεται και περεταίρω απατήσεις και συζητήσεις με τον καθένα ΔΕΝ θα κάτσω να κάνω. Σας εκτιμώ και σας αγαπώ, αλλά την ενέργεια μου την χρειάζομαι για την δουλειά και την οικογένεια μου. Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε να «γράφετε» και να «κρίνετε»

ΥΓ: … όταν κάποιος του συμβεί κάτι σοβαρό και επικίνδυνο, τότε ξαφνικά δεν παίρνει την «μπατσαρία». Τότε λέει ότι πήρε την Αστυνομία.

Η αλήθεια είναι ότι έχετε την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ του κόσμου.

Και κάθε κατεργάρης, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ , που θα βγει στα κανάλια ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ και να ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ για λίγα λεπτά δημοσιότητας και «δόξας» , θα κριθεί από τους συναδέλφους του. Από υποκριτές και «χλαπάτσες» που έχουν χάσει κάθε επαφή με το ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ , γκώσαμε».

Αλεξίου Νάντια

ΠΗΓΗ   nantiareport.gr