ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Παξοί: Στο φως κύκλωμα που διακινούσε συστηματικά κοκαΐνη

Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται στη συστηματική διακίνηση κοκαΐνης στο νησί των Παξών έβαλε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.

Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνά του, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της συμμορίας, δύο αλλοδαποί και τέσσερις Έλληνες. Στη διάρκεια επιχείρησης, συνελήφθησαν την Κυριακή τρεις από τους Έλληνες.

Όπως προέκυψε, η δράση τους προσδιορίζεται τουλάχιστον από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, διάστημα στο οποίο διακινήθηκε κοκαΐνη 555 γραμμαρίων.

Ηγετικό ρόλο στην οργάνωση διατηρούσαν οι δύο αλλοδαποί οι οποίοι είχαν συλληφθε την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα, καθώς στην κατοχή τους είχε βρεθεί ποσότητα κοκαΐνης βάρους 348 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 12.200 ευρώ. Τα συγκεκριμένα δύο άτομα, ως «αρχηγός» και «υπαρχηγός» της οργάνωσης, είχαν αναλάβει την ανεύρεση ποσοτήτων κοκαΐνης στην Αθήνα και την αποστολής της στους Παξούς, με σκοπό τη διακίνηση σε τοξικοεξαρτημένα άτομα στο νησί.

Με δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος τους, για τα αδικήματα της συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση, καθώς και της προμήθειας-κατοχής-μεταφοράς-αποθήκευσης-διακίνησης κοκαΐνης, στην οποία περιλαμβάνεται ένας ακόμη συνεργός τους ο οποίος αναζητείται, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου