ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021

«Μπλόκο» στην Ημαθία σε κομβόι παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών - Συγχαρητήρια του Π. Χαρέλα


Μετέφεραν 34 αλλοδαπούς προς την Αλβανία - 6 συλλήψεις

Συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα (17 Μαρτίου 2021) σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, 6 αλλοδαποί άνδρες, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών, εντοπίστηκε όχημα στο οποίο επέβαιναν οι 2 από τους συλληφθέντες που λειτουργούσε ως προπομπός, ενώ σε ικανή απόσταση ακολουθούσαν τα υπόλοιπα 4 οχήματα στα οποία είχαν επιβιβάσει συνολικά 34 αλλοδαπούς, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από την χώρα.


Από την έρευνα προέκυψε ότι ο ένας από τους συλληφθέντες που επέβαινε ως συνοδηγός στο όχημα που λειτουργούσε ως προπομπός, είχε οργανώσει την μεταφορά των αλλοδαπών από τη Θεσσαλονίκη προς την ελληνοαλβανική μεθόριο, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Τα οχήματα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκαν, όπως και 6 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.
Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ  Παναγιώτης Χαρέλας για την επιτυχία αυτή :

"Πολλά συγχαρητήρια στους συναδέλφους του ΤΔΜ Ημαθίας και της ΟΠΚΕ, για τις συλλήψεις διακινητών χθες τα ξημερώματα. 

Στο μπλόκο των συναδέλφων μου έπεσε ολόκληρο το κομβόι διακινητών αλλά και ο "έξυπνος" προπομπός τους που δραστηριοποιούνταν από Έβρο έως Ήπειρο και Δυτική Μακεδονια, νομίζοντας πως οι "μπίζνες" αυτές είναι ασφαλείς και η ΕΛ.ΑΣ δεν θα τους εντοπίσει.

"Κούρσες θανάτου" αποτελούν πλέον οι διακινήσεις των κυκλωμάτων τόσο για τους μετανάστες, που τους στοιβάζουν δέκα- δέκα στα οχήματά τους, προκαλώντας θανατηφόρα ατυχήματα, όσο όμως και για τους ανυποψίαστους διερχόμενους οδηγούς που συναντούν στο πέρασμά τους."


ΠΗΓΕΣ   veriotis.gr

               bordernews.gr 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου