Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Κορίνθου (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ), με μετανάστες που ζουν εντός των δομών του στρατοπέδου, να έχουν βάλει φωτιά σε στρώματα και πετούν πέτρες στους αστυνομικούς και πυροσβέστες, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Αιτία για το ξέσπασμα των επεισοδίων φαίνεται πως ήταν η αυτοκτονία ενός πρόσφυγα που διέμενε στη δομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κουρδική ιστοσελίδα ενημέρωσης, ένας πρόσφυγας κουρδικής καταγωγής έδωσε τέλος στη ζωή του σήμερα Σάββατο και εντοπίστηκε νεκρός στις τουαλέτες της δομής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόσφυγας ήταν κρατούμενος για 16 μήνες στο κέντρο και σήμερα εκδόθηκε απόφαση για παράταση της κράτησής του.

Τις πληροφορίες επιβεβαιώνουν καταγγελίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ενώ υπήρξε και επικοινωνία ανθρώπων που έχουν επαφή με το κέντρο κράτησης της Κορίνθου, με το zougla.gr, και σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν πρόκειται για Τούρκο υπήκοο που αυτοκτόνησε έπειτα από πολύμηνη κράτηση στο εν λόγω κέντρο.

ΠΗΓΗ   protinewskorinthias.gr