ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021

Ο «αποκλεισμός του Έβρου από την τοποθέτηση νέων Συνοριοφυλάκων» στη Βουλή

 

Για την εξαίρεση του Έβρου από τις προσλήψεις των νέων Συνοριακών Φυλάκων, αναφέρθηκε σε σχετική ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κάνοντας σχετική ερώτηση στον Αρμόδιο Υπουργό.

Διαβάστε αναλυτικά την ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας
ΠΡΟΣ: Τσν κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Εξαίρεση του Έβρου από την τοποθέτηση νέων Συνοριοφυλάκων»

Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων του Έβρου και σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, εξαγγέλθηκε, πρόσφατα, από το υφ’ υμάς Υπουργείο ότι από τους νέους Συνοριοφύλακες, πεντακόσιοι (500) θα τοποθετηθούν στα αεροδρόμια και από εκατό (100) σε Ροδόπη, Καβάλα και Σέρρες. Εντούτοις, στις εξαγγελίες οι οποίες ανακοινώθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης από την ηγεσία του Υπουργείου σας, στις 21/10/2020, εξακόσιοι (600) εκ των ανωτέρω προβλέπονταν να τοποθετηθούν στον Έβρο και οι υπόλοιποι σε Ροδόπη και Καβάλα. Συνεπώς, εκ του γεγονότος τούτου και της δυσάρεστης τροπής, που λαμβάνει η ανάγκη μεγαλύτερης ενίσχυσης της εθνικής ικανότητας ελέγχου και επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων με πρόσληψη προσωπικού, καθίσταται πρακτικά «νεκρό» γράμμα η Εθνική Ασφάλεια στον Έβρο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεσθε στην επικείμενη πρόσληψη των προαναφερόμενων οκτακοσίων (800) Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου να εντάξετε και τον Έβρο στις περιοχές υπηρέτησης αυτών και να τοποθετήσετε στην εν λόγω περιοχή τον μέγιστο δυνατό αριθμό Συνοριοφυλάκων, αφού ο Έβρος δέχεται την ισχυρότερη πίεση εξαιτίας της λαθρομετανάστευσης από κάθε άλλη Περιφερειακή Ενότητα;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


ΠΗΓΗ   pameevro.gr   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου