Δεν είναι μεμονωμένο το συμβάν με το τουρκικό drone στην ακτογραμμή

Τα ελληνικά σύνορα ενισχύονται μέσω του φράχτη και σύγχρονων μέσων επιτήρησης Δήμος Μπακιρτζάκης

Σε προκλητικές πτήσεις με drones, πέρα από την οριογραμμή του Έβρου προχωρούν οι Τούρκοι, όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ από τη Μίνα Καραμήτρου. Οι αρμόδιες Αρχές έχουν ενημερωθεί σχετικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού στόχος των Τούρκων φαίνεται να είναι οι ενέδρες που στήνει η ελληνική πλευρά, για να αποτρέπει την είσοδο παράτυπων μεταναστών από τα περάσματα του Έβρου.

Πως η πτήση του drone που καταγράφηκε στο αθηναϊκό ρεπορτάζ δεν είναι η μοναδική, τόνισε μέσα από το ράδιο Χρόνος 87.5fm ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Νομού Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς. «Οι τούρκικες προκλήσεις συνεχίζονται, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και ψύχραιμοι απέναντι σε αυτές», είπε και πιο αναλυτικά παρατήρησε: «οι τούρκικες προκλήσεις με αποκορύφωμα τα περσινά γεγονότα, δεν έχουν σταματήσει ποτέ σε όλη τη συνοριογραμμή του Έβρου. Καθημερινά ζούμε προκλήσεις, εμείς που είμαστε καθημερινά στο ποτάμι στη φύλαξη των συνόρων της χώρας».

Συγκεκριμένα ως προς τις πτήσεις των drone, ο συνοριοφύλακας δήλωσε: «υπάρχουν drone ακριβώς πάνω από το ποτάμι, προσωπικά δεν έχω δει να περνούν. Μπορεί να είναι κι από τους ίδιους τους Τούρκους διακινητές, για να βλέπουν που είμαστε και τι κάνουμε».

Ενισχύεται η αμυντική «γραμμή»

Την ίδια ώρα, πάντως, η ελληνική φύλαξη των συνόρων ενισχύεται με τρεις τρόπους, τους εξής: Πρώτον, η ενίσχυση του φράχτη στον Βόρειο Έβρο και η κατασκευή σε τμήμα του Νότιου Έβρου. Δεύτερον, η ενίσχυση των συνοριοφυλάκων σε έμψυχο δυναμικό. Τρίτον, η ενίσχυση των συνοριοφυλάκων σε σύγχρονα μέσα επιτήρησης.

Το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον κο Γιαλαμά, αναμένεται να τοποθετηθούν θερμικές κάμερες σε 11 πυλώνες όλης της συνοριογραμμής του Έβρου, που θα επιτρέπουν την καλύτερη δυνατή επιτήρηση των συνόρων μέρα και νύχτα, ενώ επίσης αναμένεται η έλευση περισσότερων σύγχρονων ελληνικών drone.


Ακούστε εδώ τη συνέντευξη

Πηγή xronos.gr