Ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Νότης Μηταράκης, άσκησε έφεση κατά της απόφασης με την οποία δόθηκε άσυλο στον πρόεδρο της Πακιστανικής κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ.


Λίγες εβδομάδες πριν, η Αρχή Προσφυγών, προέβη στην αναγνώριση του προσφυγικού καθεστώτος του Τζαβέντ Ασλάμ, προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας «Η Ενότητα», κάνοντας δεκτό το αίτημά του σε δεύτερο βαθμό για διεθνή προστασία.

Ο Τζαβέντ Ασλάμ για πρώτη φορά συνελήφθη στις 6 Δεκεμβρίου του 2006, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα της Interpol μετά από αίτημα της πακιστανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείτο για παράνομη μετανάστευση και λαθραία διακίνηση ανθρώπων. Στη συνέχεια, η ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε ομόφωνα το αίτημα των πακιστανικών αρχών για την έκδοσή του στο Πακιστάν, με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται και εκζητείται.

Τον Μάιο του 2012, συνελήφθη και πάλι, μετά από ένταλμα των πακιστανικών και πάλι Αρχών για την ίδια υπόθεση, αλλά κατέθεσε αίτημα για πολιτικό άσυλο και έγινε δεκτό.


ΠΗΓΗ   defence-point.gr