ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

Συναγερμός στη Σουηδία: Οκτώ τραυματίες μετά από επίθεση με μαχαίρι -"Τρομοκρατικό χτύπημα" ερευνά η αστυνομία [Βίντεο]

Οκτώ άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι στη νότια Σουηδία, με την αστυνομία να πυροβολεί τον ύποπτο.
Οκτώ άνθρωποι μαχαιρώθηκαν σε περιστατικό που εικάζεται ότι πρόκειται για "τρομοκρατική επίθεση" στη νότια Σουηδία, με την αστυνομία να πυροβολεί στο πόδι τον ύποπτο, ο οποίος σύμφωνα με μάρτυρες είναι στη ηλικία των 20 ετών.

Η σουηδική αστυνομία ερευνά την επίθεση στην πόλη Vetlanda ως πιθανό "τρομοκρατικό χτύπημα", ανέφερε η αστυνομία στην ιστοσελίδα της, ενώ δύο από τους οκτώ τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Ο δράστης μεταφέρθηκε στο νοσoκομείο και εικάζεται ότι ενήργησε μόνος του. Η αστυνομία είπε ότι δεν έχει λεπτομέρειες για το πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του.

O πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας ότι "βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες φρικτές πράξεις με τη συνασπισμένη δύναμη της κοινωνίας μας". Η αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες, που συνεργάζονται σε αυτήν την υπόθεση, "εκτιμούν συνεχώς την ανάγκη για λήψη μέτρων ασφαλείας και είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε, αν κριθεί αναγκαίο", τόνισε ο πρωθυπουργός Λεβέν.

"Αυτά είναι φρικτά γεγονότα και οι σκέψεις μας βρίσκονται στα θύματα και τους συγγενείς τους. Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό ακριβώς τι συνέβη και ποιο ήταν το κίνητρο", ανέφερε ο υπουργός Μίκαελ Ντάμπεργκ σε ανακοίνωσή του.

Στη Σουηδία, οι υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν την τρομοκρατική απειλή υψηλή και γίνονται συχνά προσαρμογές, ειδικά μετά από επιθέσεις σε ευρωπαϊκές χώρες.
Η σκανδιναβική χώρα δέχθηκε δύο φορές τρομοκρατικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια. Στην πιο πρόσφατη, το 2017, ένας Ουζμπέκος του οποίου η αίτηση ασύλου είχε απορριφθεί, παρέσυρε πεζούς στη Στοκχόλμη με ένα κλεμμένο φορτηγό, σκοτώνοντας πέντε άτομα. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη τον Ιούνιο του 2018 για τρομοκρατία.

Τον Δεκέμβριο του 2010, ένας άνδρας πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας στην κεντρική Στοκχόλμη, αλλά προκάλεσε μόνο ελαφρούς τραυματισμούς.
Πηγή thetoc.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου