Την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση του Έβρου έπρεπε να ταχθεί με το μέρος των παράτυπων μεταναστών που ήθελαν να εισέλθουν στη χώρα διατύπωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας



Την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση του Έβρου έπρεπε να ταχθεί με το μέρος των παράτυπων μεταναστών που ήθελαν να εισέλθουν στη χώρα μας διατύπωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, κατά την διάρκεια παρέμβασης του σε εκδήλωση με θέμα την ενσωμάτωση των μεταναστών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Το γεγονός πως η ηγεσία του κόμματος και ο Αλέξης Τσίπρας υποχρεώθηκαν πέρυσι τέτοιο καιρό να προσχωρήσουν στην πατριωτική γραμμή της κυβέρνησης, που αντιμετώπισε με σκληρό τρόπο τους «εισβολείς» στα σύνορα της χώρας και δεν υιοθέτησε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, κατά το κ. Φίλη ήταν μια κίνηση μακριά από τα ιδεώδη της Αριστεράς, δηλαδή τον «διεθνιστικό αλτρουϊσμό», που ο ίδιος την στηλίτευσε με την εξής φράση: «Στον Έβρο κατάπιαμε τη γλώσσα μας και υπολογίσαμε το πολιτικό κόστος».

Την επισήμανση του αυτή, όπως ακούγεται στο επίμαχο ηχητικό απόσπασμα που αποκάλυψε η εκπομπή Secret του «Παραπολιτικά 90,1» με τον Παναγιώτη Τζένο, την χειροκρότησε, δηλώνοντας «ανακουφισμένη», η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου, που συμμετείχε στην ίδια εκδήλωση.

«Να είσαι καλά βρε Νίκο, με ανακουφίζεις τρομερά με αυτό που λες», σχολίασε για να της απαντήσει ο Νίκος Φίλης: «Μα το ζω. Τι να κάνουμε».


ΠΗΓΗ   lawandorder.gr