Σχετικά με δημοσιεύματα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης που αναρτήθηκαν έπειτα από καταγγελία της ΜΚΟ ΚΕΕΡΦΑ περί των συνθηκών θανάτου του υπηκόου Γουινέας Macky Diabete, ο οποίος κρατείτο στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κω, διαψεύδονται κατηγορηματικά και είναι παντελώς αναληθή. Ο συγκεκριμένος αφίχθη στην Ελλάδα την 21-01-2021εξετάσθηκε από δύο ιατρικά κλιμάκια κρίθηκε κλινικά υγιής και οδηγήθηκε στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κω. Την 10-02-2021 ζήτησε ιατρική εξέταση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κω όπου εξετάσθηκε και του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή. Επίσης από τότε αιτήθηκε και εξετάσθηκε άλλες 8 φορές με τελευταία εξέταση την 24/03/2021 από το ιατρείο του ΠΡΟΚΕΚΑ.

Αυτοί που καταγγέλλουν κυβερνητικό ρατσισμό και ολιγωρία των αστυνομικών του ΠΡΟΚΕΚΑ Κω, πριν προδικάσουν και επικρίνουν καλό, θα είναι να περιμένουν το αποτέλεσμα της νεκροψίας – νεκροτομής η οποία δεν έχει ακόμη διενεργηθεί.

Και τέλος να ελέγχουν αυτά που καταγγέλλουν γιατί είναι κι ποινικά υπόλογοι, καθώς πέραν των ψευδών και δυσμενών σχολίων που αναφέρουν ,το βίντεο που επικαλούνται και παρουσίασαν είναι παντελώς ψευδές, καθώς είναι από άλλο χώρο και χρόνο και συγκεκριμένα είναι από το ΚΥΤ Κω όπου μόνο εκεί υπάρχουν διώροφα κοντέινερ.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ Αντώνιος ΣΠΑΝΑΚΗΣ Μιχαήλ