Ιδιαίτερα δυναμική κρίνεται η είσοδος (ή καλύτερα) επανείσοδος τόσο της Εκκλησίας της Ελλάδος όσο και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εγχώριο real estate. 

Ιδιοκτήτες και οι δύο σχεδόν 3.000 ακινήτων σε όλη τη χώρα, ανάμεσα στα οποία και πολλά ακίνητα – φιλέτα, επανεκκινούν πλέον την προσπάθεια αξιοποίησης των πιο ώριμων από αυτά, με στόχο την εισροή πολύτιμων πόρων για τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων τους.
Η Εκκλησία της Ελλάδος από την πλευρά της, με σχεδόν 1.400 ακίνητα, επιφάνειας εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων σε όλη την Ελλάδα, προχωρά σε νέες διαδικασίες αξιοποίησης, μετά και τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες, που διευθετούν εκκρεμή θέματα.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις από την άλλη, μέσω της ειδικής κεντρικής υπηρεσίας για την αξιοποίηση ακινήτων (ΥΠΑΑΠΕΔ), που υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, προωθούν με γρήγορες διαδικασίες διαγωνισμούς για ώριμα ακίνητα του χαρτοφυλακίου τους και προετοιμάζουν πλήθος άλλων για μελλοντική αξιοποίηση.

Οι διαγωνισμοί της ΥΠΑΑΠΕΔ

Διαμερίσματα, καταστήματα, οικόπεδα και γραφεία σε όλη την Ελλάδα, που έχουν στην ιδιοκτησία τους οι Ένοπλες Δυνάμεις, σκοπεύουν να προωθήσουν προς αξιοποίηση τα προσεχή χρόνια.

Η ειδική υπηρεσία που συγκροτήθηκε πριν από 5 χρόνια και υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας έχει συγκεντρώσει ήδη σχεδόν 1.500 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα.
Η συνολική τους επιφάνεια υπολογίζεται σε 251.500 στρέμματα και βρίσκονται διασκορπισμένα σε 10 περιοχές της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα για τους διαγωνισμούς ακινήτων της Εκκλησίας και των Ενόπλων Δυνάμεων


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ   ypodomes.com