«Καθαρό» το προσωπικό, καθημερινοί οι έλεγχοι στην προσπάθεια ελέγχου της κατάστασης

Σταθερά αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα κορονοϊού σε φιλοξενούμενους στη Δομή προσφύγων-μεταναστών του πρώην στρατοπέδου Ασημακοπούλου στο Περιγιάλι Καβάλας, όπως «δείχνουν» οι καθημερινοί έλεγχοι που διενεργεί η Διοίκηση σε συνεργασία με το κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 καταγράφονται 102 ενεργά κρούσματα εντός της Δομής, με πάνω από 300 άτομα –άμεσες ή έμμεσες επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων– να βρίσκονται σε «καραντίνα».
Είναι θετικό το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νοσούντων με κορονοϊό είναι είτε ασυμπτωματικοί είτε παρουσιάζουν ήπια γριπώδη συμπτώματα, ενώ επίσης θετικό είναι και το γεγονός ότι τα κρούσματα εντοπίζονται εντός οικογενειών.

Το πλέον θετικό όμως είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει «εμφανιστεί» θετικό κρούσμα στο προσωπικό της Δομής, με όλους τους υπαλλήλους να είναι «καθαροί». Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι είναι καθημερινοί, τόσο σε εργαζόμενους όσο και σε φιλοξενούμενους, με το σύνολο του «πληθυσμού» του Camp –πάνω από 1.000 άτομα– να έχει «σαρωθεί» τουλάχιστον μία φορά.


ΠΗΓΗ   kavalapost.gr