Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Με 186 πιστόλια συνελήφθη Τούρκος στα σύνορα Βουλγαρίας - Τουρκίας

Μυστήριο καλύπτει την σύλληψη ενός 41χρονου Γάλλου , Τουρκικής καταγωγής που συνελήφθη στα Βουλγαροτουρκικά σύνορα με 186 πιστόλια και χιλιάδες σφαίρες.

Κατά τη διάρκεια τελωνειακού ελέγχου ενός μικρού λεωφορείου , αρχικά οι Βούλγαροι αξιωματικοί βρήκαν δύο πιστόλια στο χώρο του κινητήρα του αυτοκινήτου και στη συνέχεια βρήκαν, άλλα 184 πιστόλια, κρυμμένα σε διάφορα μέρη του αυτοκινήτου. Τα όπλα είναι από διαφορετικές μάρκες και με διαφορετικούς διαμετρητές. Έχουν γίνει προσπάθειες να αλλάξουν οι σειριακοί αριθμοί και οι επωνυμίες τους.

Ο 41χρονος ταξίδευε μόνος του στο μίνι λεωφορείο, ενώ μετά την ανταλλαγή πληροφοριών με τις γαλλικές αρχές, αποδείχθηκε ότι ο λαθρέμπορος ήταν σεσημασμένος. Τα εγκλήματά του αφορούσαν κλοπή, πλαστογράφηση εγγράφων, βοήθεια παράνομων μεταναστών και άλλα.

Δεν αποκάλυψε από που τα προμηθεύθηκε και που θα τα παρέδιδε, κάτι που αναζητούν οι αρχές της γειτονικής μας χώρας.

Είναι η μεγαλύτερη ποσότητα όπλων που κατασχέθηκαν στο συνοριακό σημείο ελέγχου Kapitan Andreevo τα τελευταία χρόνια.

Ξένοι δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν στην Αδριανούπολη στο πλαίσιο προγράμματος προώθησης του Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, περίπου 15 μέλη μέσων ενημέρωσης από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο φιλοξενήθηκαν στην πόλη.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι περιόδευσαν την Edirne και έκαναν ρεπορτάζ για την πόλη.

Επισκέφτηκαν μουσεία, ιστορικούς χώρους, θρησκευτικούς χώρους και πολιτιστικές δομές και δοκίμασαν γαστρονομικές λιχουδιές είχαν επίσης την ευκαιρία να βιώσουν χειροτεχνίες μοναδικές στην πόλη.

Αυτά κάνουν οι γείτονές μας σε περίοδο πανδημίας ελπίζοντας ότι θα προλάβουν να προωθήσουν το τουριστικό προϊόν που έχουν.

Πηγή focustonevro.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου