Διαδικτυακές Εκπαιδευτικές Συζητήσεις για να … «έχουν γνώσιν οι Φύλακες»
«Η γυναίκα αστυνομικός στο εργασιακό περιβάλλον της Αστυνομίας. Προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης».

EΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Διαδικτυακές Εκπαιδευτικές Συζητήσεις ( ΔΙ.Ε.Σ. – Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.)
5η Θεματική Ενότητα

Η γυναίκα αστυνομικός στο εργασιακό περιβάλλον της Αστυνομίας. Προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης.



Το Σάββατο 24/04/2021 και ώρα 19:00΄ η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. μέσω της πλατφόρμας «zoom», θα διοργανώσει μια εκπαιδευτική συζήτηση για τους νέους συνοριακούς φύλακες και ειδικότερα τις γυναίκες συνοριακούς φύλακες και αστυνομικούς με θέμα: «Η γυναίκα αστυνομικός στο εργασιακό περιβάλλον της Αστυνομίας. Προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης».


Η γυναίκα συνάδελφος στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο και ισάξιο μέλος της Αστυνομικής Οικογένειας. Η διαδρομή της έως σήμερα, από την πρώτη γυναίκα που εισήλθε στην Αστυνομία, δεν ήταν ομαλή. Μια γυναίκα αστυνομικός σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Η αξία της, ο ρόλος της και η υπέρμετρη προσπάθεια που κατέβαλε διαχρονικά, συνέβαλαν στην κατάκτηση ισάξιου ρόλου με τον άνδρα αστυνομικό.
Όμως, τα προβλήματα του παρελθόντος δεν έχουν εκλείψει. Σήμερα, η γυναίκα αστυνομικός καλείται να συνδυάσει πλείστες υποχρεώσεις στο δύσκολο εργασιακό περιβάλλον της Ελληνικής Αστυνομίας. Η γυναίκα συνοριακός φύλακας, κλήθηκε, μετά από ένα μικρό διάστημα εκπαίδευσης, να προσαρμοστεί απότομα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και σκληρό εργασιακό χώρο. Σε αυτόν το χώρο, ευτυχώς υπάρχουν εξαιρετικές επαγγελματίες γυναίκες αστυνομικοί, πολλές με σπουδαία διαδρομή και τη θέση ευθύνης στο Σώμα, που μπορούν και επιθυμούν να βοηθήσουν στην προσαρμοστικότητα των νέων γυναικών αστυνομικών και να βοηθήσουν υποστηρικτικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν ή καταλυτικά με διάφορους προληπτικούς τρόπους.

Η κατάσταση αυτή, που στην εποχή της άμεσης πληροφόρησης, έχει κατακλύσει τα μέσα επικοινωνίας, δεν μπορούσε παρά να ευαισθητοποιήσει την Ομοσπονδία μας και να αναζητήσει τρόπους να επικοινωνήσει τα θέματα αυτά στις γυναίκες συναδέλφους, να τις ενημερώσει θεσμικά, αλλά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με έγκυρους εισηγητές, επιπροσθέτως να τονίσει με έμφαση ότι στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό τους, αρωγός, φίλος και συμπαραστάτης, προκειμένου να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνες στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Στην 5η εκπαιδευτική ενότητα που ακολουθεί, με φιλοξενούμενη από την Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. και την ομάδα διαχείρισης των Διαδικτυακών Εκπαιδευτικών Συζητήσεων, την Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνόμο Β’ Ιωάννα Ροτζιώκου, θα αναπτυχθούν ζητήματα που θα απαντήσουν στα ερωτήματα: «πώς η Ελληνική Αστυνομία στέκεται δίπλα στην γυναίκα αστυνομικό και πώς της συμπαραστέκεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο στο υπηρεσιακό, όσο και στο οικογενειακό περιβάλλον;».

*Ακολουθεί σύνδεσμος με το βιογραφικό της Εκπροσώπου Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας :
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=..&perform=view&id=61886&Itemid=239&lang=

Τρόπος Συμμετοχής – διαδικασία :

Όσοι και κυρίως όσες λοιπόν, επιθυμούν να συμμετάσχουν, πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα – ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ που θα βρείτε στον ιστότοπο της Ομοσπονδίας ( posyfy.gr ) στην ενότητα «ΝΕΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ».
Το απόγευμα του Σαββάτου 24 Απριλίου 2021 θα αποσταλεί με sms σε κάθε ενδιαφερόμενο/νη ο σχετικός σύνδεσμος με τον οποίο θα μπορέσει, ανοίγοντάς τον, να συμμετάσχει στη διαδικτυακή πλατφόρμα σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος, για λόγους ασφαλείας, θα είναι κάθε φορά διαφορετικός για τη συμμετοχή σας στις θεματικές ενότητες που θα ακολουθήσουν. Ο σύνδεσμος ενεργοποιείται 15' πριν την έναρξη της ενότητας.

Η πλατφόρμα «zoom» μπορεί να καλύψει έως 100 συμμετέχοντες σε κάθε σεμινάριο. Αν ο αριθμός των συμμετοχών υπερβεί τους 100, οι πλεονάζοντες συνάδελφοι θα ενημερωθούν εγκαίρως για τη συμμετοχή τους σε επαναληπτική όμοια διαδικασία όσες φορές απαιτηθεί.
Η συμμετοχή κάθε συνοριακού φύλακα είναι δωρεάν, καθόσον όλες οι δαπάνες της δράσης θα βαρύνουν αποκλειστικά την Ομοσπονδία.

Επισημαίνεται ότι για τη συμμετοχή σας, βασική προϋπόθεση είναι η εγκατάσταση της πλατφόρμας σε κινητό, ταμπλετ ή υπολογιστή. Οι σύνδεσμοι εγκατάστασης έχουν αναρτηθεί ΕΔΩ για διευκόλυνσή σας στο πεδίο του ιστότοπου της Ομοσπονδίας πριν την υποβολή της «φόρμας – ΑΙΤΗΣΗ».
Διευκρινίζεται πως για κάθε επιμέρους συμμετοχή σε κάθε θεματική ενότητα θα απαιτείται νέα υποβολή αιτήματος.


Για την Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.
Η Ομάδα Διαχείρισης Διαδικτυακών Εκπαιδευτικών Συζητήσεων


bordernews.gr