Συνελήφθησαν 3 μέλη εγκληματικού κυκλώματος και τ αυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη ενός μέλους



Οργανωμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (17-4-2021) στους νομούς Θεσσαλονίκης και Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν τρία (3) μέλη εγκληματικού κυκλώματος, τα οποία ενέχονται σε υπόθεση εισαγωγής και μεταφοράς ναρκωτικών και όπλων.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, ενώ ταυτοποιήθηκε επίσης η εμπλοκή στο κύκλωμα ενός ακόμη ημεδαπού.
Η επιχείρηση οργανώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που αφορούσαν τη δράση του κυκλώματος και υλοποιήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της ίδιας υπηρεσίας.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης και των εμπεριστατωμένων αστυνομικών ερευνών διακριβώθηκε ότι άγνωστα μέλη της σπείρας εισήγαγαν στην Ελλάδα από τη Δημοκρατία της Βορείου Μακεδονίας τρεις σάκους που περιείχαν μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, δύο όπλα και φυσίγγια, τους οποίους παρέδωσαν στον έναν από τους συλληφθέντες.
Ακολούθως, σε περιοχή του νομού Κιλκίς, ο παραπάνω δράστης παρέδωσε στους άλλους δύο συλληφθέντες του τρεις σάκους και αυτοί με τη σειρά τους, τους μετέφεραν στο νομό Θεσσαλονίκης, με σκοπό να τους παραδώσουν στον τέταρτο ταυτοποιημένο μέλος του κυκλώματος.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο μέλη του κυκλώματος να κινούνται προς τη Θεσσαλονίκη με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με το ένα να λειτουργεί ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο δεύτερο, με το οποίο μετέφεραν τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Κατά την έρευνα στο δεύτερο όχημα οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις σάκους, στο εσωτερικό των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
8 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 55,5 κιλών
1 πολεμικό τυφέκιο
1 οπλοπολυβόλο
139 φυσίγγια
Στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκαν επίσης, 3 οχήματα, το χρηματικό ποσό των 3.350 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των υπολοίπων δραστών, καθώς και την διακρίβωση όλου του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας.


ΠΗΓΗ   astynomia.gr