Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Τοτονίδης Ιωάννης: "Ας προστατέψουμε τον συνάνθρωπό μας, τον εαυτό μας και τον συνάδελφό μας"

 

Εμβολιασμοί covid-19

Εμβολιασμοί covid-19 : Ας το σκεφτούμε καλύτερα. 

 Η διαδικασία εμβολιασμού κατά του Covid-19 ξεκίνησε στηνΑστυνομία τους τελευταίους μήνες. Καθώς οι αστυνομικοίβρίσκονται στην πρώτη γραμμή και αναπόφευκτα έρχονται σεσυνεχή επαφή με τον πολίτη, ήταν ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα για τον εμβολιασμό αυτής της κατηγορίας. 

Αυτή η προτεραιότητα δόθηκε λαμβάνοντας τις αδιάθετες ποσότητες εμβολίων. 

Πολλοί συνάδελφοι εμβολιάστηκαν προς μεγάληανακούφιση όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τις οικογένειέςτους που καθημερινά ήταν εκτεθειμένες λόγω των συναδέλφων. 

Όταν για όλους τους πολίτες το «μένουμε σπίτι» ήταν προτροπή και κανόνας, για εμάς ηδιαταγή ήταν «όλοι έξω», «όλοι στο δρόμο» για την εφαρμογή των μέτρων και την ασφάλεια τωνπολιτών. 

Ενώ σε όλη σχεδόν την επικράτεια, παρατηρείται πως το σύνολο των εθελοντών αστυνομικών έχει ήδη εμβολιαστεί ( εκτός της Θράκης και ιδιαίτερα στον Έβρο, λόγω του ότι τα αδιάθετα εμβόλια κατευθύνονται – δυστυχώς - κυρίως στις ένοπλες δυνάμεις). Παραμένει όμωςμεγάλος ο αριθμός των αστυνομικών συναδέλφων που δεν δηλώνουν να εμβολιαστούν, με αποτέλεσμα να χάσει η Αστυνομία τα αδιάθετα εμβόλια τα οποία και θα διατεθούν σε άλλεςεργασιακές ομάδες. 

Καλώς ή κακώς ο συνάδελφος που δεν θέλει να εμβολιαστεί κατά του Covid-19 (για προσωπικούς του λόγους) θα πρέπει να δείξει ατομική ευθύνη και κοινωνική ευσυνειδησίακαι να λάβει υπόψη και τον συνάδελφό του που εμβολιάστηκε, για το καλό της υγείας του, της οικογένειάς του αλλά και της κοινωνίας. Δυστυχώς, όπως και σε άλλες εργασιακές ομάδες, έτσι και στην αστυνομία το «αργότερα θα δούμε» για τον εμβολιασμό όσων σήμερα αρνούνται, δεν σημαίνει πως η αστυνομία θα ξανάλάβει προτεραιότητα. 

Είναι λογικό, πως ο εμβολιασμός όσων το αναβάλλουν θα επέλθει μαζί με τον γενικό πληθυσμό και την διάθεση των εμβολίων. Κανείς τότε δεν θα μπορεί να επιρρίψει ευθύνες στη Διοίκηση και την αστυνομία αλλά ούτε και στους συνδικαλιστές. 

Αυτό το θέμα, έτσι και αλλιώς είναι για εμάς καθημερινό αντικείμενο συζήτησης, στην υπηρεσία, στους φίλους μας, στην οικογένεια μας. Εξάλλου, είμαστε και εμείς μέρος της κοινωνίαςκαι οι προβληματισμοί μας είναι κοινοί. Δεν μπορούμε όμως να ξεχνάμε και αυτή την παράμετρο,αυτή της σημερινής προτεραιότητας που έχει η ΕΛ.ΑΣ. και το προσωπικό της στον εμβολιασμό.Αύριο ίσως δεν θα την έχουμε. 

Σαφώς και δεν είναι προτροπή για τον εμβολιασμό μας αυτή η σκέψη, είναι όμως ένα δεδομένο που όλοι μας πρέπει να το λάβουμε υπόψη υπεύθυνα καισοβαρά. Ο φόβος του εμβολιασμού πάει μαζί με την διάδοση του ιού και την αύξηση των νοσούντων και των θανάτων. 

Το να κολλήσεις, λες πως είσαι νέος και θα το ξεπεράσεις. Μπορεί να μην έχεις καν συμπτώματα. Είναι όμως ικανή μια τέτοια κατάσταση να προκαλέσει το θάνατο στουςοικείους μας που θα μεταδώσουμε οι ίδιοι τον ιό. Ζήσαμε και ζούμε δύσκολες στιγμές, ας προστατέψουμε τον συνάνθρωπό μας, τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, και τον συνάδελφό μας. 

Ας το σκεφτούμε καλύτερα ! 

Τοτονίδης Γιάννης Γ.Γραμματέας Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ


bordernews.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου