Συνήθης είναι η πρακτική των συνεργατών και υπουργών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να βγαίνουν και να επαναλαμβάνουν τις δηλώσεις του, αναφορικά με κάποιο σοβαρό γεωπολιτικό γεγονός. Όμως οι κραυγές που έρχονται από την Τουρκία, μετά την περίφημη πλέον συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, μεταξύ Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συνεχίζουν ακάθεκτες, σε μία προσπάθεια να αμαυρώσουν την εικόνα της Ελλάδας και να δημιουργήσουν κλίμα σε μία περίοδο που η Τουρκία λέει ότι θέλει να συμμετάσχει με καλή πρόθεση στα ΜΟΕ, στις διερευνητικές με την Ελλάδα, στις συνομιλίες στη Γενεύη για το Κυπριακό, αλλά και σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για ακόμα μια φορά, ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, επιτέθηκε κατά του Έλληνα ΥΠΕΞ λέγοντας ότι "η κατηγορία του για τη Δημοκρατία της Τουρκίας και το έθνος μας με εξαιρετικά φανατικό τρόπο θα γραφτεί στην ιστορία της διπλωματίας ως παράδειγμα απρέπειας", χαρακτηρίζοντας "απρέπεια" τα όσα δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

"Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τη χώρα μας με τον πιο ακραίο τρόπο. Δεν ήρθε για να διαπραγματευτεί, αλλά για να σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις. Όλος ο κόσμος είδε τη συμπεριφορά του. Επίσης, ο κόσμος είδε ποιος έχει θετική διάθεση και θέλει να διαπραγματευτεί" συμπλήρωσε.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι "έχει πραγματοποιήσει βίαιες πράξεις όπως βύθιση σκαφών, ενώ έχει επαναπροωθήσει περισσότερους από 80.000 πρόσφυγες σε 3 χρόνια". Μάλιστα έφτασε σε σημείο να πει ότι το Λιμενικό έχει προσπαθήσει να ρίξει βενζίνη και να κάψει πρόσφυγες: "Στοιχεία του λιμενικού της Ελλάδας προσπάθησαν να ρίξουν βενζίνη και να κάψουν και σχεδόν να πραγματοποιήσουν μια σφαγή", είπε.

Πηγή capital.gr