Αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας
..εκτός των άλλων είναι και...


.... η πρόληψη και αποτροπή της παράνομης εισόδου – εξόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα και ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν την είσοδο, έξοδο, παραμονή και εργασία των αλλοδαπών στη χώρα, που περιλαμβάνει την άσκηση της αστυνομίας αλλοδαπών και προστασίας συνόρων.

ΤΟ ΛΕΙΤΟΎΡΓΗΜΑ ΜΑΣ

ΔΕΝ έχει Σάββατα και Κυριακές..
ΔΕΝ έχει αργίες και γιορτές....
ΔΕΝ έχει έναρξη και λήξη....

ΠΆΝΤΑ.... μέρα και νύχτα στη πρώτη γραμμή, στο πλευρό και στην υπηρεσία του Πολίτη και το προσωπικό της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής.

Αστυνομικοί Προερχόμενοι από Συνοριακούς Φύλακες μαζί με το λοιπό Αστυνομικό προσωπικό και Αξιωματικούς στην πρωτη γραμμή.

Μια Δ/νση, η οποία εκ του θεσμικού ρόλου που της έχει αναθέσει η Πολιτεία βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προσφυγικού ζητήματος και δη της παράνομης μεταφοράς - διακίνησης μέσω των κυκλωμάτων στο εσωτερικό της χώρας μας και στη συνέχεια της προώθησης των αλλοδαπών εκτός αυτής.

Θερμά Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στους Συναδέλφους μας.


Από την σελίδα fb του Μπόζιαρη Θωμά B" αντιπροέδρου της ΠΟΣΥΦΥ


«Ξενώνας» για πλαστά διαβατήρια

Σε άτυπο ξενώνα είχαν μετατρέψει μία μονοκατοικία τής Κυψέλης τα μέλη σπείρας, που εξάρθρωσαν τα στελέχη του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης. Οι αστυνομικοί εδώ και μήνες είχαν την πληροφορία για ένα κύκλωμα, που εξυπηρετούσε την είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας και, ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, κατάφεραν να φτάσουν στην μονοκατοικία της Κυψέλης, όπου η σπείρα είχε την έδρα της.

Κατά την έφοδό τους, πέρασαν χειροπέδες σε πέντε μέλη του κυκλώματος, υπηκόους Κονγκό, τα οποία βοηθούσαν ομοεθνείς τους να έρθουν στη χώρα μας, τους φιλοξενούσαν και στη στη συνέχεια τους έδιναν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε κάποιο άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

Είχαν διαμορφώσει τα δωμάτια της μονοκατοικίας, ώστε να μοιάζει με ξενώνα, ενώ σε έναν χώρο είχαν και όλον τον εξοπλισμό για τα πλαστά διαβατήρια, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πολυμηχάνημα εκτύπωσης, αλλά και μία συσκευή ανίχνευσης πλαστών εγγράφων, προκειμένου να ελέγχουν εάν θα μπορούσαν να ξεγελάσουν τις αρχές με αυτά, που έφτιαχναν.


ΠΗΓΗ   bloko.gr

            bordernews.gr