Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Νέο «κόλπο» της Τουρκίας: «Σπρώχνει» μετανάστες στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας τη Βουλγαρία

 


Νέες «διαδρομές» προσπαθούν να βρουν οι διακινητές σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές έτσι ώστε να πιέσουν τα σύνορα της Ελλάδας στην Ανατολική Θράκη και να εισάγουν παράνομα ανθρώπους στη χώρα.


Οι διακινητές έχουν βρει έναν νέο τρόπο να βάζουν παράνομα μετανάστες στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», από τη στιγμή που η χώρα έχει φροντίσει να ορθώσει μια πρώτη γραμμή άμυνας στα σύνορα με την Τουρκία και να αποτρέψει τις αθρόες λαθραίες εισόδους που είχαν παρατηρηθεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Το ρεπορτάζ υποστηρίζει πως τα κυκλώματα έχουν πλέον «χαράξει» νέο δρομολόγιο, καθώς μεταφέρουν τους μετανάστες από την παρέμβρια περιοχή της Τουρκίας στη Βουλγαρία. Εκεί κινούνται παράλληλα με την ελληνική μεθόριο και φτάνοντας στην οροσειρά της Ροδόπης επιχειρούν να μπουν στο έδαφος της Ελλάδας.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση και που ενισχύει την άποψη ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί ως «όπλο» το προσφυγικό και εργαλειοποιεί ανθρώπους που αναζητούν μια καλύτερη ζωή, είναι το γεγονός ότι κανένας από τους μετανάστες που περνάει από το τουρκικό έδαφος στη Βουλγαρία δεν επιθυμεί να παραμείνει εκεί ή να διασχίσει τη χώρα για να βρει την τύχη του στην υπόλοιπη Ευρώπη. Όλοι τους επιζητούν το πέρασμα στην Ελλάδα, αφού ωθούνται σε αυτό από τα κυκλώματα των διακινητών.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», τον τελευταίο μήνα έχουν εντοπιστεί πολλοί παράνομη μετανάστες στην ορεινή περιοχή μεταξύ της Νυμφαίας Ροδόπης και του Μικρού Δέρειου Έβρου. Όσοι έχουν βρεθεί στα χέρια των ελληνικών αρχών, έχουν εξιστορήσει τη διαδικασία που πέρασαν, μιλούν για την ύπαρξη των διεθνών κυκλωμάτων διακίνησης και την εξώθησή τους από τους Τούρκους να περάσουν στην ελληνική πλευρά.
Αυξάνουν την πίεση από την Τουρκία


Μπορεί, λοιπόν, η Ελλάδα να έχει θωρακίσει όσο το δυνατό καλύτερα τα σύνορα στον Έβρο, όμως, η πίεση αυξάνεται από την πλευρά της Τουρκίας με την ώθηση ανθρώπων να περάσουν παράνομα στο έδαφος της χώρας μας. Τη στιγμή, λοιπόν, που προχωρά η κατασκευή του Φράχτη στις Φέρες και η ενίσχυση εκείνου στις Καστανιές, όπου εμποδίστηκε η υβριδική απειλή τον Μάρτιο του 2020, όμως, τα κυκλώματα με την ανοχή και την αρωγή σε πολλές περιπτώσεις της Άγκυρας, συνεχίζουν να προωθούν παράνομα ανθρώπους προς την Ελλάδα.


Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, υπάρχουν τρία σημεία όπου έχει αυξηθεί η πίεση το τελευταίο διάστημα:
Στο χερσαίο τμήμα του βορείου Έβρου ανάμεσα σε Καστανιές και Δίκαια
Στο τμήμα μεταξύ Διδυμοτείχου και Μάνδρας
Στην περιοχή μεταξύ Σουφλίου και Γεμιστής
Οι παράνομες είσοδοι στην Ελλάδα

Τα σημεία παράνομης εισόδου στην Ελλάδα σύμφωνα με την Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής


ΠΗΓΗ   eretikos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου