Κι όμως, η σχολή αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, μπορεί να έχει το πλέον σύγχρονο σκοπευτήριο στην Ελλάδα – το μοναδικό μετά το ολυμπιακό σκοπευτήριο της Αθήνας – όμως το έργο που ξεκίνησε επί νομαρχίας Ζαμπουνίδη δεν έχει ολοκληρωθεί παρ’ ότι έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία του.

Η σχολή αστυνομίας στο Διδυμότειχο, δημιουργήθηκε χάρη στην κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, της δημοτικής αρχής Παπατσαρούχα και του μακαριστού μητροπολίτη Νικηφόρου, ο οποίος προσέφερε τις εγκαταστάσεις για να στεγαστεί η σχολή.

Με τα χρόνια, η σχολή αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι του Διδυμοτείχου και η στήριξη από τις τοπικές αρχές ήταν αυτονόητη.
Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε με χρηματοδότηση από την νομαρχία Έβρου η κατασκευή κλειστού σκοπευτηρίου.
Σε έκταση 4,5 στρεμμάτων, εντός της σχολής το κτήριο σηκώθηκε κι όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν.
Έλα όμως που το έργο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, παρά τη χρηματοδότηση πλέον των τριών εκατομμυρίων Ευρώ, γιατί όπως αναφέρουν εξαιρετικά ενημερωμένες πηγές στο thraki Νεα, υπολείπονται περίπου 300.000 ευρώ.
Το σκοπευτήριο που είναι το 2ο μεγαλύτερο στην Ελλάδα, ύστερα από αυτό που έγινε για τους Ολυμπιακούς στην Αθήνα, δεν έχει τη βασική αίθουσα – το κυρίως σκοπευτήριο – δεν έχει δηλαδή αυτό για το οποίο ξεκίνησε να γίνεται.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο thraki Νεα, ότι απαιτούνται περίπου 300.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο θα δώσει δεκάδες πλεονεκτήματα στη σχολή αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.
Από την εκπαίδευση των δοκίμων αστυφυλάκων, προφανώς όλων των σχολών της βόρειας Ελλάδας και την εκπαίδευση των αστυνομικών που υπηρετούν στη Θράκη, μέχρι και την μετατροπή της σχολής σε κέντρο εκπαίδευσης frontex.
Ας μην πούμε για το γεγονός ότι ενδιαφέρον έχουν δείξει και ιδιωτικοί σύλλογοι.

Στο κτήριο λειτουργούν μόνο η αίθουσα προετοιμασίας και η αίθουσα αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας. Η βασική αίθουσα, όπως γράψαμε και πιο πάνω, δεν υπάρχει, καθώς το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Το θέμα έθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου στον διοικητή αστυνομικής ακαδημίας Εμμανουήλ Δασκαλάκη, κατά πρόσφατη συνάντησή τους, με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο κ. Δασκαλάκης θέλει να ολοκληρωθεί το σκοπευτήριο, αλλά το έργο δεν χρηματοδοτήθηκε από την ΕΛΑΣ.
Το ενδιαφέρον βέβαια δεν είναι μόνο το πως θα βρεθεί τρόπος για να ολοκληρωθεί το έργο, από τον συνεχιστή της νομαρχίας να φανταστούμε; αλλά και το τι θα κάνει ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος στις επιστολές του στα email του μας υπενθυμίζει ότι είναι επίτιμος αρχηγός της αστυνομίας (να μας πιστέψει δεν μας ενδιαφέρει). Πέρα βέβαια των άλλων είναι και από το Διδυμότειχο, από το Ισάακιο συγκεκριμένα.
Ως πρώην αρχηγός (καμιά φορά καλό είναι οι ιδιότητες να υπενθυμίζονται από άλλους όχι μόνο από αυτούς που τις έχουν), κάτι θα κάνει θέλουμε να πιστεύουμε. ΄

Το να υποθέσουμε πως αν ήταν ακόμη νομάρχης ο Ζαμπουνίδης το έργο θα είχε ολοκληρωθεί, ας το θεωρήσουμε πλεονασμό, γιατί υπόθεση όταν είμαστε σίγουροι για κάτι δεν κάνουμε. . .

Πηγή thrakinea.gr