Για εμβολιασμένους ή έχοντες αρνητικό τεστ


Από σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, άνοιξε πιλοτικά για εισερχόμενους τουρίστες το συνοριακό σημείο διέλευσης Μακάζα-Νυμφαία. Η είσοδος επιτρέπεται σε πιστοποιημένα εμβολιασμένους τουρίστες ή έχοντες αρνητικό μοριακό τεστ κορωνοϊού, σε σχετική εφαρμογή κοινής υπουργικής απόφασης που δημοσιεύτηκε χθες σε ΦΕΚ.

Οι εμβολιασμένοι περνούν κανονικά επιδεικνύοντας σχετικό έγγραφο. 

Αναφορικά με όσους έχουν διαγνωστεί αρνητικοί για κορωνοϊό COVID-19, αυτό πρέπει να έχει συμβεί με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα- φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης. Την βεβαίωση την επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.
Όσοι ανιχνεύονται αρνητικοί κατά την υποβολή τους σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) στο συνοριακό σημείο ελέγχου από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

Η διέλευση των πολιτών από το συνοριακό σημείο, κι εφόσον συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, θα ισχύει καθημερινά από τις 07:00 πμ έως τις 11:00 μμ.


ΠΗΓΗ   xronos.gr