Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Ηχηρό μήνυμα των μουσουλμάνων της Θράκης στον Τσαβούσογλου

«Είμαστε Έλληνες πολίτες» λένε

«Είμαστε Έλληνες πολίτες» λένε με μια φωνή οι μουσουλμάνοι της Θράκης, δίνοντας "χαστούκι" στον τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου που τους αποκάλεσε «τουρκική μειονότητα». Ευχαριστούν μάλιστα τον Έλληνα υπουργό, Νίκο Δένδια, για την έντονη αντίδρασή του.

«Είμαστε καταρχάς Έλληνες πολίτες. Μου άρεσε αυτό που άκουσα ότι ο υπουργός Εξωτερικών λέει αυτά που εμείς τα λέμε εδώ και χρονια» είπε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Η Ελπίδα».

H Σαμπιχά Σουλεϊμάν που είναι ακριβίστρια, παλεύει για τα δικαιώματα των κατοίκων στο Δροσερό της Ξάνθης. Όπως λέει, «υπάρχει μια ομάδα ανδρών, δέκα άνθρωποι και αλωνίζουν με τον τρόπο που έχουν εκπαιδευτεί πως να συζητάνε για να μπορούν να περάσουν στον εγκέφαλο κάθε Έλληνα πολίτη Ρομά αυτά που θέλουν να τους περάσουν».

Το Δροσερό είναι μια μικρή πόλη περίπου 8.000 κατοίκων κυρίως Ρομά, όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι συνυπάρχουν αρμονικά.

«Οι φίλες μου είναι χριστιανές και μουσουλμάνες η κολλητή μου είναι χριστιανή. Είμαστε σαν αδέρφια» είπε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης.

Μουσουλμάνοι πήγαν σήμερα στο τέμενος της Αθήνας για να προσευχηθούν. Παρά τα όσα ισχυρίζεται ο Τσαβούσογλου για δηθεν «καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»
στη χώρα μας, οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Αθήνα τον διαψεύδουν.

«Η απόδειξη είναι αυτό εδώ το τέμενος που το έχει φτιάξει το ίδιο το κράτος» είπε ο ιμάμης του τεμένους της Αθήνας.

Πηγή pameevro.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου