Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Αδιανόητη κομπίνα μέσω Internet – Πωλούν πλαστά πιστοποιητικά εμβολίου (pic)

Μέχρι και τους αριθμούς που έφεραν τα φιαλίδια μπορούσαν να δώσουν στους ενδιαφερόμενους για να είναι "καλυμμένοι"

To πιστοποιητικό εμβολίου είναι αυτό που θα δώσει σε εκατομμύρια τουρίστες και ταξιδιώτες, την ευκαιρία να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν, χωρίς να αγχώνονται για καραντίνα και για ειδικούς ελέγχους στα αεροδρόμια.

Σύμφωνα με τη SUN, επιτήδειοι έβγαλαν χιλιάδες λίρες πωλώντας κάρτες στο eBAY που αφορούν στα εμβόλια κατά του Covid σαν επίσημα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Στις δημοπρασίες που γίνονται στο site πουλούσαν NHS κάρτες για μόλις 5 λίρες και μέσα σε 24 ώρες είχαν αγοραστεί 80.
Λίγες λίρες για ένα… πιστοποιητικό εμβολίου!

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, μια δημοπρασία που έγινε στο eBAY προσέφερε “γνήσια” πιστοποιητικά εμβολίων σε πελάτες και ζητούσαν 5 λίρες για κάθε ένα ή προσέφεραν έκπτωση σε όσους αποφάσιζαν να αγοράσουν παραπάνω από ένα.

Μέχρι τη στιγμή που “κατέβηκε” η καταχώρηση, είχαν πουληθεί 135 κάρτες και πιθανότατα να είχαν συγκεντρωθεί παραπάνω από 675 λίρες.

Σε ένα προσωπικό μήνυμα μεταξύ του “πωλητή” και ενός ρεπόρτερ ο οποίος υποδυόταν τον ενδιαφερόμενο αγοραστή, επιβεβαιώθηκε πως θα έδινε και “γνήσιους” αριθμούς φιαλιδίων των Oxford/AstraZeneca ή Pfizer/BioNTech.

Το eBay έχει αφαιρέσει τις καταχωρήσεις καθώς είναι ενάντια της πολιτικής που έχει η γνωστή ιστοσελίδα όσο αφορά την πώληση εγγράφων που έχει διανέμει η κυβέρνηση.

Εκπρόσωπος της ιστοσελίδας δημοπρασιών ανέφερε:

“Αυτοί που έχουν εμβολιαστεί, δεν έχουν κάποιοι ταξιδιωτικό πλεονέκτημα και δεν αποκλείονται από κάποιο μέτρο που αφορά τους περιορισμούς που ορίζει το lockdown”.

“Πάντως, οι καταχωρήσεις, έχουν αφαιρεθεί καθώς είναι ενάντια στην πολιτική μας και προσπαθούμε να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια για να μην πωλούνται κυβερνητικά έγγραφα για προσωπικό όφελος”.

Σύμφωνα με αναφορές σε βρετανικά μέσα, οι εμβολιασμένοι Βρετανοί θα μπορούν να ταξιδέψουν στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία, χρησιμοποιώντας τα “διαβατήρια” Covid, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη η συγκεκριμένη φήμη.

Ο Γκραντ Σαππς – υπουργός Μεταφορών- αναμένεται να συζητήσει για τα σχέδια που αφορούν στα διαβατήρια εμβολίων στη σύνοδο των G7 η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 11 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Γκραντ Σαππς αναμένεται να "πιέσει" έτσι ώστε να υπάρξουν διεθνή στάνταρ τα οποία θα αφορούν σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες χωρίς περιορισμούς αλλά με “γερές” αποδείξεις.

Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας ανέφερε πως προσπαθούν να βρουν λύση για να μπορούν οι Βρετανοί να αποδεικνύουν ότι είναι εμβολιασμένοι. Όσο αφορά το γεγονός πως πωλούνται πιστοποιητικά εμβολιασμού σε site δημοπρασιών, το υπουργείο ανέφερε πως δεν πρέπει να πωλούνται εφόσον υπάρχουν στο πλαίσιο του εμβολιαστικού συστήματος.

Πηγή debater.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου