Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Open Arms: Μετέφερε πάνω από 200 διασωθέντες στη Μεσόγειο στη Σικελία μετά την έγκριση της Ιταλίας - Δείτε βίντεο

Οι μετανάστες, που επέβαιναν σε μικρά πλεούμενα, διασώθηκαν σε διάφορες επιχειρήσεις στα τέλη του Μαρτίου - Πάνω από 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους το 2020 στη Μεσόγειο

Το πλοίο Open Arms, το οποίο εκτελεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην κεντρική Μεσόγειο, μετέφερε χθες Πέμπτη στη Σικελία πάνω από διακόσιους μετανάστες που περισυνέλεξε, αφού εξασφάλισε την έγκριση των αρχών της Ιταλίας, ενημέρωσε μέσω Twitter η ομώνυμη ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι μετανάστες, που επέβαιναν σε μικρά πλεούμενα, διασώθηκαν σε διάφορες επιχειρήσεις στα τέλη του Μαρτίου.
Οι ιταλικές αρχές είχαν ήδη παραλάβει ορισμένους από τους μετανάστες με προβλήματα υγείας, διευκρίνισε η ΜΚΟ. Οι εναπομείναντες 209 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο Ποτσάλο, κοντά στην πόλη Ραγκούσα.

Πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων είναι πλέον πρακτικά τα μόνα που εκτελούν επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο καθώς προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη με μικρά, συχνά κάθε άλλο παρά αξιόπλοα σκάφη, αναχωρώντας κυρίως από τη Λιβύη. Η θαλάσσια οδός της κεντρικής Μεσογείου θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη.

Πάνω από 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους το 2020 στη Μεσόγειο, στη μεγάλη πλειονότητά τους στην κεντρική θαλάσσια οδό, κατά στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Τα πλοία των ΜΚΟ σώζουν εκατοντάδες ζωές, ωστόσο κατηγορούνται από ορισμένους ευρωπαίους πολιτικούς εδώ και χρόνια πως παίζουν το παιγνίδι των διακινητών. Η ΕΕ παραμένει διχασμένη για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος αφότου ξέσπασε η κρίση των προσφύγων και των μεταναστών, το 2015.

Πηγή protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου