Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η διασπορά του ιού μεταξύ των αλλοδαπών που κρατούνται στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου

Δεκαεννέα είναι συνολικά - έως και σήμερα - οι αλλοδαποί που κρατούνται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, με την ανησυχία να εντείνεται λόγω της δημιουργίας "φωλιάς" του ιού.

Όπως έχει ήδη γράψει το cretalive, ανήμερα το Πάσχα βρέθηκαν θετικοί στην covid-19 δύο νεαροί αλλοδαποί οι οποίοι βρίσκονταν στα κρατητήρια ενόψει της επικείμενης απέλασης τους. Μόλις επιβεβαιώθηκε ότι οι δύο κρατούμενοι ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, τέθηκαν σε καραντίνα δύο εβδομάδων όλοι οι κρατούμενοι που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.

Για την κατάσταση που διαμορφώθηκε ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή ο ΕΟΔΥ, κλιμάκια του οποίου διενήργησαν ελέγχους και στους υπόλοιπους κρατούμενους ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες να βρεθούν και άλλα θετικά δείγματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει άλλη "δομή" ή χώρος κατάλληλος προκειμένου να μεταφερθούν οι αλλοδαποί που κρατούνται διοικητικά έως και την απέλασή τους.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και ένας αστυνομικός, ωστόσο κρίνεται ότι η περίπτωση αυτή δεν συνδέεται με τη συρροή κρουσμάτων μεταξύ των κρατουμένων.

Πηγή cretalive.gr