Κολυμπώντας ή και πεζή χιλιάδες μετανάστες έφθαναν από το πρωί ως το βράδυ της Δευτέρας σε ισπανικό έδαφος βόρεια του Μαρόκο - 2.700 προωθήθηκαν πίσω στο Μαρόκο

Περισσότεροι από 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους εκατοντάδες παιδιά έφτασαν μέσα σε μία ημέρα στις ακτές τους ισπανικού θύλακα της Θέουτα (βόρεια του Μαρόκο και απέναντι από το Γιβραλτάρ) με τους ηγέτες της Ε.Ε να πιέζουν το Μαρόκο να κρατήσει το προσφυγικό κύμα στα σύνορά του. Ηδη σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ισπανίας, Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα 2.700 άνθρωποι έχουν επαναπροωθηθεί στο Μαρόκο μέσα σε λίγες ώρες.

Το μεταναστευτικό ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα για την ισπανική κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ να ακυρώνει προγραμματισμένο ταξίδι στο Παρίσι για να ασχοληθεί με το ζήτημα. «Προτεραιότητά μου είναι να επανέλθει η ομαλότητα στην Θέουτα. Οι πολίτες της πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν την απόλυτη υποστήριξη της ισπανικής κυβέρνησης που θα δείξει απόλυτη αποφασιστικότητα για να διασφαλίσει την ασφάλειά τους και να υπερασπιστεί την ακεραιότητά τους ως μέρος της χώρας», σημείωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Πηγή ethnos.gr