Μέχρι τις 7 Ιουνίου, σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε παρατείνονται τα μέτρα στα ελληνοαλβανικά σύνορα ενώ μέχρι και τότε θα συνεχίσουν να παραμένουν κλειστά τα τελωνεία στο Μαυρομάτι και την Μέρτζανη.

Οι προυποθέσεις για είσοδο στην Ελλάδα δεν έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με όσα ισχύουν ως τώρα.

Έτσι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη χώρα, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr , με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα πριν από την άφιξή τους στη χώρα.

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη χώρα, οφείλουν: α) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή και σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR, εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Σε ισχύ παραμένει το πλαφόν ατόμων που τους επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα και δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 400 άτομα στην Κακαβιά ενώ το ωράριο λειτουργίας διατηρείται μειωμένο, από τις επτά το πρωί ως τις επτά το απόγευμα.

Στα σύνορα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και αν κάποιος εντοπιστεί θετικός δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα.

Πηγή epiruspost.gr