Συχνά, αν όχι καθημερινά, με επίσημες ανακοινώσεις της η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει συλλήψεις διακινητών λαθρομεταναστών, με παράλληλη κατάσχεση των οχημάτων που τους μεταφέρουν.

Δεν μιλάμε μάλιστα μόνο για Ι.Χ, όλα φυσικά μεταχειρισμένα, αφού οι διακινητές γνωρίζουν τον κίνδυνο να συλληφθούν και να τους κατασχεθούν, αλλά επειδή τα χρήματα που εισπράττουν από τους λαθρομετανάστες είναι πολύ περισσότερα, δεν τους ενδιαφέρει. Υπάρχουν όμως και φορτηγά, νταλίκες σε άριστη κατάσταση, που επίσης κατάσχονται.

Όλα αυτά έχουν συγκεντρωθεί σε ειδικό χώρο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας στο Χειμώνιο, είναι δεκάδες και τα περισσότερα σε πολύ καλή κατάσταση. Έχουν δηλαδή αξία, αλλά δυστυχώς οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες δεν φροντίζουν να τα αξιοποιήσουν βγάζοντας τα σε πλειστηριασμούς ή τα ακατάλληλα να τα δώσουν για ανακύκλωση. Έτσι τα αφήνουν δυστυχώς να… σαπίζουν τα περισσότερα.

Παρεμφερείς εικόνες και στα άλλα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης του Έβρου, αυτά του Διδυμοτείχου (στο Ισαάκιο), τον Κυπρίνο, τους Μεταξάδες, το Τυχερό και τις Φέρες. 

Είναι χαρακτηριστική μια περίπτωση παλαιότερα, όταν κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ήταν παρατημένα κατασχεμένα και στο Τελωνείο Καστανεών, επιχείρησαν να… απαλλοτριώσουν μια βουλγαρική νταλίκα ποντάροντας στην αδιαφορία και την έλλειψη φύλαξης (μέχρι και ανάμιξη… θεσμικού είχε ακουστεί), αλλά ευτυχώς έγιναν αντιληπτοί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και “ναυάγησε” το σχέδιο τους. 

Το πρόβλημα όμως είναι υπαρκτό και καλό είναι να μην παραμένουν αναξιοποίητα να καταστρέφονται όλα αυτά, γιατί μπορούν να φέρουν έσοδα στο Κράτος ή να τα πάρουν για χρήση δημόσιες υπηρεσίες.


ΠΗΓΗ    evros-news.gr