Συνεχείς συλλήψεις και εξαρθρώσεις συμμοριών


Στις πρώτες θέσεις της αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος στην χώρα, βρίσκεται η αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας, αφού σχεδόν καθημερινά πραγματοποιούταν συλλήψεις και εξαρθρώσεις συμμοριών.

Ο Βαλκανικός άξονας παραμένει ο πιο διαδεδομένος για την διακίνηση ναρκωτικών ενώ ο νομός Θεσπρωτίας είναι μεταξύ αυτών που κατασχέθηκαν οι μεγαλύτερες ποσότητες.

Οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας (ασφάλεια – δίωξη ναρκωτικών, ΟΠΚΕ καθώς και τα αστυνομικά τμήματα του νομού) κατέχουν μία από τις πρώτες θέσεις στις κατασχέσεις κάναβης καθώς οι μεγαλύτερες ποσότητες εξακολουθούν να έρχονται από την Αλβανία, ενώ συνεχή είναι και τα πλήγματα στα “εγχώρια” ναρκωτικά.
Απο την Αλβανία προέρχεται το 5% των ποσοτήτων ηρωίνης που κατασχέθηκε, ενώ ποσοστό ανάλογο με αυτό της Τουρκίας. Ωστόσο το 53% της κατασχεμένης ποσότητας έχει άγνωστη προέλευση.

Σε μεγάλο ποσοστό οι εγκληματικές ομάδες ήταν ανομοιογενείς ως προς την εθνικότητα των μελών τα οποία ήταν κυρίως ημεδαποί με τους Αλβανούς να ακολουθούν στην δεύτερη θέση και οι εγχώριοι διακινητές και έμποροι βρίσκονται στην τρίτη θέση.

Η εμπορική αξία των κατασχεμένων ποσοτήτων κάνναβης των τελευταίων ετών εκτιμάται στα 400 περίπου εκατομμύρια ευρώ. 

Το ποσό υπολογίστηκε με την μέση τιμή της προερχόμενης από την Αλβανία και με την εκτίμηση ότι θα διατίθεντο στην εγχώρια αγορά.

Οι Θεσπρωτοι αστυνομικοί, δεν εξυπηρετούν μόνο τους “εντός των τειχών” του νομού κατοίκους, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που μεταφέρονται σε “φλεγομενες” περιοχές της Ελλάδας, οπως στον Έβρο αλλα και στα νησιά στα σύνορα με την τουρκια.
Η αστυνομικές υπηρεσίες του νομού Θεσπρωτίας, αποδεικνύουν καθημερινά πως είναι απο τις πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου αν και στερούνται υλικοτεχνολογικού εξοπλισμού όπως καταγγέλλει συχνά η ενωση αστυνομικών υπαλλήλων, σε ένα νομό που παραμένει στις ποιο φτωχές περιοχές της Ε.Ε, και γι’ αυτό τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.


ΠΗΓΗ    paramythia-online.gr