Την απόφαση υπογράφει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Δ. Κολoκούρης-
Για λόγους «επιχειρησιακής ετοιμότητας» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των στελεχών στη συγκεκριμένη υπηρεσία

Υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός στις ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Δ. Κολoκούρης κι έφερε στη δημοσιότητα ο Radio North 98.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ανδρών που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κοινοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου «28550 Φ 215.2» έγγραφο.

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι «μετά την κοινοποίηση της παρούσας διαταγής (σ.σ. στις ΕΜΑΚ) θα υπηρετούν σ’ αυτές υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στο σχετικό εμβολιασμό».

Δείτε το έγγραφο


Με το ίδιο έγγραφο καλούνται τα στελέχη των ΕΜΑΚ που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά το επιθυμούν, να το πράξουν ως τις 11 Ιουνίου με την ειδοποίηση ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αντικατασταθούν από άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , που θα έχουν ολοκληρώσει των εμβολιασμό τους.
Καλούνται δε οι διοικήσεις των ΕΜΑΚ, να ενημερώσουν ως τις 21 Μαΐου το Αρχηγείο, ποια στελέχη τους έχουν προβεί στον εμβολιασμό τους, ποια στελέχη έχουν κινήσει τη διαδικασία να εμβολιαστούν και ποια στελέχη δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.

Όπως εξήγησαν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στις 8 μονάδες της ΕΜΑΚ υπηρετούν 400 άτομα- δύο εξ αυτών γυναίκες. Στη συγκεκριμένη υπηρεσία, ο εμβολιασμός για μια σειρά ασθενειών ήταν πάντοτε υποχρεωτικός για λόγους επιχειρησιακής ετοιμότητας με δεδομένο ότι ανάλογα με τις ανάγκες μπορεί να βρεθούν σε όλο τον κόσμο:

Στελέχη της ΕΜΑΚ έχουν πάει στην Ινδία, στα Πουκέ και αλλού, όπου υπήρξε ανάγκη διεθνούς συνδρομής στην αντιμετώπιση καταστροφών. Ηδη, σχεδόν όλοι οι υπηρετούντες στην ΕΜΑΚ είτε έχουν εμβολιασθεί, είτε έχουν δρομολογήσει τον εμβολιασμό τους. Όσοι τυχόν δεν θελήσουν, τελικά, να εμβολιασθούν κατά της covid, θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως ειναι γνωστό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανοίξει την συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών- μετά από την διαπίστωση ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων νοσηλευτών και νοσηλευτριών είναι χαμηλό. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η σχετική συζήτηση θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Πηγή uniformnews.gr