Απανωτές συσκέψεις τόσο στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ όσο και στην Αλεξανδρούπολη έχουν ξεκινήσει με αντικείμενο τα μέτρα ασφαλείας, που θα λάβουν οι αρχές κατά την επίσκεψη τού Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη χώρα μας.

Η επίσκεψη χωρίζεται σε δύο μέρη: την ιδιωτική στην περιοχή της Θράκης και την επίσημη στην Αθήνα, όπου και θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό και τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Το πρωί της Κυριακής ο Τούρκος Υπουργός αναμένεται να φθάσει στη Θράκη, όπου φαίνεται πως θα μείνει αρκετές ώρες και αυτός είναι και ο ”πονοκέφαλος” για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν έχει ενημερώσει για το ακριβές πρόγραμμα, που θα ακολουθήσει εκεί, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν συναντήσεις με τοπικούς φορείς και από εκεί να μάθουν πληροφορίες, ενώ ταυτόχρονα θέλουν να πληροφορηθούν εάν προγραμματίζονται συγκεντρώσεις και από ποιους. Επίσης τους απασχολεί εάν θα υπάρξει μετακίνηση πολιτών προς τη Θράκη.
Εκείνο που θέλουν να αποφύγουν είναι η πρόκληση επεισοδίων, κατά την ανεπίσημη επίσκεψη τού Τούρκου Υπουργού, κάτι που θα δώσει στην Άγκυρα την ευκαιρία να μιλήσει για προβλήματα τής μουσουλμανικής μειονότητας στην περιοχή.

Για το επίσημο τμήμα της επίσκεψης στην Αθήνα, η κατάσταση θεωρείται πιο ελεγχόμενη.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά σε κάθε σημείο, το οποίο θα επισκεφθεί ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά και στην πρεσβεία της Άγκυρας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ακόμα και να απαγορευθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που τυχόν θα εξαγγελθούν.