Διαδικτυακές Εκπαιδευτικές Συζητήσεις για να … «έχουν γνώσιν οι Φύλακες»
«Μισθολόγιο Συνοριακού Φύλακα – Ανάλυση αποδοχών και Κρατήσεις».

EΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Διαδικτυακές Εκπαιδευτικές Συζητήσεις ( ΔΙ.Ε.Σ. – Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.)

6η Θεματική Ενότητα


"Μισθολόγιο Συνοριακού Φύλακα – Ανάλυση αποδοχών και Κρατήσεις"

Τη Δευτέρα 10/05/2021 και ώρα 19:00΄ η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. μέσω της πλατφόρμας «zoom», θα διοργανώσει μια εκπαιδευτική συζήτηση για τους νέους συνοριακούς φύλακες με θέμα: «μισθολόγιο συνοριακού φύλακα – ανάλυση αποδοχών και κρατήσεις».

Με την εισαγωγή των νέων συναδέλφων συνοριακών φυλάκων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, γεννήθηκαν πολλά ερωτήματα για τον μισθολόγιο και τα κλιμάκια του μισθολογίου όπως και για τις επιμέρους κρατήσεις. Αναπόφευκτα γεννήθηκαν ερωτήματα και απορίες για τις αποδοχές, τον τρόπο απόδοσης αλλά και των κρατήσεων που φαίνονται υπέρογκες.

Είναι πολύ σημαντικό, ώστε να μην παράγονται λανθασμένα συμπεράσματα, τουλάχιστον να έχουμε γνώση για όλα αυτά. 

Το μισθολόγιο αποτελεί ένα ιδιαίτερο πεδίο που απαιτεί πλήρη γνώση και αποσαφήνιση των κρατήσεων για όλα τα ταμεία αλλά και την φορολογία. Η Ομοσπονδία και η Γραμματεία οικονομικών και ασφαλιστικών ζητημάτων της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. εδώ και χρόνια, προσφέρει την ενημέρωση για όλα αυτά τα ζητήματα σε όλους τους συναδέλφους αλλά παράλληλα διεκδικεί την άρση ανισοτήτων και αδικιών στο μισθολόγιο των ενστόλων.

Όλα αυτά, θα αναπτυχθούν και θα αναλυθούν στην προγραμματισμένη 6η Διαδικτυακή Εκπαιδευτική Συζήτηση ( ΔΙ.Ε.Σ.) από τους υπεύθυνους της Γραμματείας ασφαλιστικών θεμάτων της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. με θέμα «μισθολόγιο συνοριακού φύλακα – ανάλυση αποδοχών και κρατήσεις». Για όσους από τους νέους συνοριακούς φύλακες επιθυμούν να έχουν πλήρη γνώση αυτών των ζητημάτων που θα αναπτυχθούν με παραδείγματα και ειδικές περιπτώσεις, μπορούν να υποβάλλουν άμεσα αίτημα συμμετοχής με τον εξής κάτωθι τρόπο.

Τρόπος Συμμετοχής – διαδικασία :

Όσοι, επιθυμούν να συμμετάσχουν, πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα – ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ που θα βρείτε στον ιστότοπο της Ομοσπονδίας (posyfy.gr) στην ενότητα «ΝΕΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ» και στην υποενότητα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ».
Την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 θα αποσταλεί με sms στον κάθε ενδιαφερόμενο ο σχετικός σύνδεσμος με τον οποίο θα μπορέσει, ανοίγοντάς τον, να συμμετάσχει στη διαδικτυακή πλατφόρμα, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος, για λόγους ασφαλείας, θα είναι κάθε φορά διαφορετικός για τη συμμετοχή σας στις θεματικές ενότητες που θα ακολουθήσουν. Ο σύνδεσμος ενεργοποιείται 15' πριν την έναρξη της ενότητας.

Η πλατφόρμα «zoom» μπορεί να καλύψει έως 100 συμμετέχοντες σε κάθε σεμινάριο. Αν ο αριθμός των συμμετοχών υπερβεί τους 100, οι πλεονάζοντες συνάδελφοι θα ενημερωθούν εγκαίρως για τη συμμετοχή τους σε επαναληπτική όμοια διαδικασία όσες φορές απαιτηθεί.

Η συμμετοχή κάθε συνοριακού φύλακα είναι δωρεάν, καθόσον όλες οι δαπάνες της δράσης θα βαρύνουν αποκλειστικά την Ομοσπονδία.

Επισημαίνεται ότι για τη συμμετοχή σας, βασική προϋπόθεση είναι η εγκατάσταση της πλατφόρμας σε κινητό, τάμπλετ ή υπολογιστή. Οι σύνδεσμοι εγκατάστασης έχουν αναρτηθεί ΕΔΩ για διευκόλυνσή σας στο πεδίο του ιστότοπου της Ομοσπονδίας πριν την υποβολή της «φόρμας – ΑΙΤΗΣΗΣ».
Διευκρινίζεται πως για κάθε επιμέρους συμμετοχή σε κάθε θεματική ενότητα θα απαιτείται νέα υποβολή αιτήματος.

Για την Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.

Η Ομάδα Διαχείρισης Διαδικτυακών Εκπαιδευτικών Συζητήσεων


bordernews.gr