Ανακοινώθηκε το άνοιγμα των συνόρων μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας από την 1η Ιουλίου 2021 ημέρα Πέμπτη.

Ειδικότερα, το μοναδικό σημείο - πέρασμα θα είναι των ΚΗΠΩΝ-ΙΨΑΛΩΝ, ενώ αυτό των Καστανεών θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας.

Οι θαλάσσιες μετακινήσεις μεταξύ των δυο κρατών προς το παρόν παραμένουν ως έχουν -αναμένονται ανακοινώσεις λόγω και της τουριστικής περιόδου εν ευθέτω χρόνο ενώ παράλληλα συνεχίζονται κανονικά οι αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ των δυο χωρών με τις ίδιες διαδικασίες pcr 72 ωρών Αγγλικά, plf και καραντίνα σε όσους έρχονται από Τουρκία στην Ελλάδα 7 ημερών)

Για την είσοδο τους στην Ελλάδα οι Τούρκοι υπήκοοι θα χρειαστούν αρνητικό PCR τεστ εντός 72 ωρών στα ΑΓΓΛΙΚΑ και συμπλήρωση του PLF (personal locator form) στο www.travel.gov.gr ενώ παράλληλα συστήνεται το κατέβασμα της εφαρμογής Visit Greece για κινητά

Δεν υπάρχει ακόμα ανακοίνωση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού με το σκεύασμα Sinovac *αναμένεται οδηγία από την Ε.Ε. και ανακοινώσεις εν ευθέτω χρόνο.

Στην Ελλάδα ήδη μπαίνουν ελεύθερα με επίδειξη αρνητικού pcr εντός 72 ωρών Τούρκοι υπήκοοι με άδεια παραμονής στην Ελλάδα , σύζυγοι καθώς και ειδικές άδειες. ενώ για όλους ισχύει η 7ημερη καραντίνα μέχρι σήμερα.

Πηγή pameevro.gr