Ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι επαναπροωθεί παράνομα τους μετανάστες στα τουρκικά ύδατα
.

Ανεβάζει εκ νέου τους τόνους και πυροδοτεί την ένταση η τουρκική πλευρά. Σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε επικοινωνία που είχε με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειές της, σε αντίθεση με την Άγκυρα που, όπως υποστηρίζει, διατηρεί τη μετριοπαθή της στάση.

Σύμφωνα με δήλωση της Προεδρίας, ο Ερντογάν τόνισε επίσης ότι οι επιστροφές των μεταναστών, οι οποίες είναι παράνομες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, έχουν αυξηθεί καθώς οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν να αναγκάζουν τους πρόσφυγες να επιστρέψουν, γεγονός που οδηγεί σε απώλειες.

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την εμπρηστική τοποθέτηση του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα απ'όπου και έκανε λόγο για τουρκική μειονότητα στη Θράκη.

Νωρίς το απόγευμα έφτασε στην πόλη της Κομοτηνής, από όπου ξεκίνησε την ιδιωτική επίσκεψή του στην Θράκη. Φτάνοντας στην πόλη κατευθύνθηκε στο εκεί τουρκικό προξενείο όπου έγινε δεκτός από τον πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου και τους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.

Σε δήλωσή του μπροστά στο προξενείο ανέφερε πως "είμαστε στην Κομοτηνή, μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, μετά την (επίσκεψη στη) Θεσσαλονίκη".

Απόψε θα παραστεί σε ξενοδοχείο της πόλης σε Ιφτάρ (δείπνο) στο πλαίσιο του Ραμαζανιού, αύριο θα επισκεφθεί την Ξάνθη και αργότερα το Διδυμότειχο απ’ όπου οδικώς θα επιστρέψει στην Τουρκία.

Τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από Οινούσσες και Παναγιά

Στο μεταξύ, στις τέσσερις το απόγευμα, ζεύγος τουρκικών αεροσκφών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης και πέταξε πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά στα 22.000 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Πηγή thetoc.gr