Οι στοχευμένοι έλεγχοι που πραγματοποιούν, σε καθημερινή βάση, αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην μεταφορά παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, οδήγησαν στη σύλληψη νεαρού αλλοδαπού που μετέφερε παράνομα έξι αλλοδαπούς με αυτοκίνητο.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες την 21-05-2021 στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Καβάλας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βόλβης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο 15χρονος Ιρανός, οδηγός του οποίου ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε πλησίον της Αρέθουσας, όπου ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε ότι στερείται νομίμων εγγράφων για την παραμονή του στην ελληνική επικράτεια και άδειας ικανότητας οδηγού.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίσθηκαν έξι Ιρακινοί, τρεις εκ των οποίων στο χώρο αποσκευών, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


ΠΗΓΗ   thestival.gr