Κατηγορηματικός ήταν ο Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρος στην ομιλία του κατά την διάρκεια σημερινής συζήτησης στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας πως» πρέπει να έχουμε τα μάτια μας διαρκώς ανοιχτά και το νου μας σε εγρήγορση για να παρέχουμε ως Ένοπλες Δυνάμεις το αγαθό της ασφάλειας στον ελληνικό λαό με σκοπό την ευημερία της κοινωνίας μας».

Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα: «Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι απειλές δεν είναι θεωρητικές» ενώ στη συνέχεια επισήμανε τους τρόπους με τον οποίο η Τουρκία προκαλεί περιφερειακή αστάθεια.

«Η Ελλάδα», είπε αρχικά ο Α/ΓΕΕΘΑ, «ιστορικά επηρεάζει και επηρεάζεται από τα Βαλκάνια και από τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου». Χαρακτήρισε, δε, «μεγάλες και έντονες τις αλληλεπιδράσεις» ενώ επεσήμανε ότι υπάρχουν «περιφερειακές αιτίες αστάθειας αλλά και ο αναθεωρητικός ρόλος της Τουρκίας». Για το λόγο αυτό, «είμαστε», ανέφερε, «υποχρεωμένοι να διατηρούμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις».

Οι προκλήσεις δεν είναι θεωρητικές

«Οι προκλήσεις», πρόσθεσε, «δεν είναι θεωρητικές. Πέρυσι, η Ελλάδα αντιμετώπισε μια μεγάλη πρόκληση στον Έβρο. Η Τουρκία εργαλειοποιώντας τους μετανάστες προσπάθησε να επιβάλει τη βούλησή της στο κράτος μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μαζί με τα σώματα ασφαλείας ανταποκρίθηκαν και σταμάτησαν αυτή την απόπειρα. Και στη συνέχεια, είχαμε τις προκλήσεις στον αέρα και την προσπάθεια αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στη θάλασσα».


Πηγή onalert.gr